Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, yurdun iç ve dogu kesimlerinin çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun güney ve dogusu, Güneydogu Anadolu ile Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre; sabah ve gece saatlerinde Marmara’nin dogusu ile Bati Karadeniz’in batisinda pus ve yer yer sis bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda çig tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Hava sicakliklarinin iç kesimlerde 2-4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin ise genellikle kuzey ve dogulu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’nin güneybatisi ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali bulutlu 23

Istanbul: Parçali ve az bulutlu 21

Izmir: Parçali ve az bulutlu 26

Adana: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra iç kesimleri kisa süreli ve yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 26

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra iç kesimleri kisa süreli ve yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 23

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinde iç kesimleri yerel saganak yagisli 18

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinde iç kesimleri yerel saganak yagisli 15

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 12

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 18
Kaynak: İHA