Van YYÜ'de Bayramlasma Töreni

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi’nde (Van YYÜ), Ramazan Bayrami dolayisiyla bayramlasma töreni gerçeklestirildi.

Van YYÜ'de Bayramlasma Töreni
Konuk evinde düzenlenen programa Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, Genel Sekreter Cahit Tekin, Dursun Odabas Tip Merkezi Bashekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, Hastaneler Basmüdürü Sefer Kusan, Su Ürünleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fazil Sen, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Burada kisa bir konusma yapan Rektör Sevli, Van YYÜ ailesiyle bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade eti. Konusmasinda Israil’in Gazze ve Filistin halkina yönelik saldirilarinin son bulmasini dileyen Sevli, “Gazze ve Filistin’de barisin savasa üstün gelmesini ve onlarin da sevinç dolu bir bayram geçirmelerini ümit ediyoruz. Bu vesileyle bayramin tüm Müslümanlara ve insanliga huzur, baris, birlik ve beraberlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bayramlarin birlik ve beraberligi pekistiren degerlerden biri olduguna dikkat çeken Sevli, “Van Yüzüncü Yil Üniversitesi olarak bayramlasma gelenegini yasatmaya gayret ediyoruz. Elbette bayrami memleketinde geçirmek için birçok personelimiz ve ögrencimiz burada degiller. Onlarin da giyabinda bayramlarini kutluyor, sehrimize dönüs yolunda azami ölçüde dikkatli olmalarini rica ediyoruz. Bugün burada üniversitemiz mensuplariyla bir araya gelerek sohbet etme imkânimiz oldu. Ben ayrica bayramlari, insanlar arasindaki baglari kuvvetlendirmesi yönüyle de çok degerli buldugumu ifade etmek isterim. Bu güzel vesileyle hepinize bayram sevincini bizimle paylastiginiz için tesekkür ediyor, Cenabi Allah’tan ailenizle ve sevdiklerinizle saglikli ve nese dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandi.

Rektör Sevli’nin ardindan söz alan misafirler ise bayrama dair dileklerini ve temennilerini dile getirdiler.

Programin ardindan Rektör Sevli, Kalite Toplulugu Baskani M. Sezer Altun ve Kalite Toplulugu yönetimindeki ögrencilerle beraber, ögrenci yurtlarini ziyaret edip kampüs içerisinde dolasarak ögrencilerle bayramlasti.
Kaynak: İHA