Mersin'de Babil Su Sporlari Merkezi Hizmete Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesince, su sporlarinin yapilmasini tesvik etmek amaciyla yapimi tamamlanan Babil Su Sporlari Merkezi hizmete girdi.

Mersin'de Babil Su Sporlari Merkezi Hizmete Açildi
Mezitli ilçesinde yer alan ve 340 metrekarelik alana kurulu olan Babil Su Sporlari Merkezi’nde sörf, su kayagi, yelken, kano, kürek sporlarinin tamaminin yapilmasina imkan sunuluyor. Iki ayri binadan olusan merkezde biri 110 metrekare kapali alana sahip kano ve kürek, diger bina ise yelken sporcularinin kullanimina uygun olarak tasarlandi. 120 metre kapali alana sahip kano- kürek sporculari içinse merkezde ayri bir idari bölüm yer aliyor. Malzemelerin temiz ve güvenle saklanmasi için merkezde 30 metrekare depo alani, kadin ve erkek soyunma odalarinin yani sira, WC ve dusakabin de bulunuyor.

Cografi konumu, iklimi ve 321 kilometrelik sahil seridi ile su sporlarinin ve faaliyetlerinin yapilmasina imkan sunan kentte, Büyüksehir Belediyesi su sporlarinin daha çok yapilmasini ve her yas grubunda yayilmasini amaçliyor. Özellikle çocuklarin gelisiminde önemli bir yere sahip olan deniz ve su sporlarinin küçük yas gruplarinda yayilmasini saglayacak Babil Su Sporlari Merkezi’nde, Gençlik ve Spor Bakanligi onayli, sertifikali dalis ve cankurtaranlik egitimleri de verilecek.

“Büyüksehir olarak Babil Su Sporlari Merkezi’ni hizmete açtik”

İçel’i bir spor kenti yapmak için kent genelinde birçok projeye imza attiklarini belirten Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin, “Sporda özellikle çok güzel projeler yapan İçel Büyüksehir Belediyesi, İçel’in denizle önemli baglanti noktalarindan biri olan Babil Su Sporlari Merkezi’nde faaliyetlerine basladi.

Bütün vatandaslarimizin bu tesisten faydalanmasi gerekir diye düsünüyoruz ve herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Merkezde su sporlarinin tamaminin yapilabilecegini aktaran Taskin, “Merkezimizde sörf, su kayagi, yelken, kano, kürek sporlarinin tamami yapilabilecek. Ayni zamanda bu alanlarda spor yapmak isteyen sporculara da burada egitimler verilecek. Böyle komplike bir spor tesisi yaptik. Su sporlari yarismalari ve federasyon yarismalari da düzenlenecek. Bazi kulüplerimiz açilisla birlikte buradan faydalanmaya basladi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA