Kars'ta Bayramda Turist Yogunlugu

Kars, Ramazan Bayrami dolayisiyla turist akinina ugradi. Kentte gelen turistler tarihi ve kültürel bölgeleri gezerek sevdikleriyle birlikte doyasiya zaman geçiriyor.

Kars'ta Bayramda Turist Yogunlugu
Türkiye en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kars, yerli ve yabanci turistlerin mekani oldu. Basta Ani Ören Yeri olmak üzere birçok tarihi ve kültürel degeri bünyesinde bulunduran Kars, Ramazan Bayrami’nda da misafirlerini agirliyor.

9 günlük bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çildir Gölü, Sarikamis Katerina Köskü, Tarihi Osmanli evlerini görme firsati buluyor. Kenttin genis kaldirimlarinda Baltik Mimarisi tarihi binalarin arasinda dolasarak bol bol fotograf çekiliyor.

Ramazan Bayrami dolayisiyla Kars’a geldiklerini ifade eden vatandaslar, “Kars çok güzel, burada olmak çok güzel, her tarafi buram buram tarih kokuyor. Daha önce Kars’a gelmemistim. Burada olmaktan bizi mutlu etti” dediler.

Kars Kalesi’nin bütün heybetiyle görenleri büyüledigini belirten vatandaslar, “Kale kocaman heybetiyle bizleri adeta büyüledi. Burada her sey bir arada, kale, kilise, cami, türbe, tas köprü, hamamlar, adeta bir Kars minyatürü, gerçekten çok güzel bir sehir, Kars’i görmeyi herkese tavsiye ederiz” diye konustular.

Öte yandan Kars’ta son bir ay Dogu ve Turistik Dogu Ekspresi ile 57 bin 976 kisi kentte baska illere yolculuk yaparken, Kars’a ise Dogu ve Turistik Dogu Ekspresi ile 49 bin 704 kisi geldi.
Kaynak: İHA