Kapadokya'da Görsel Sölen

Ramazan Bayrami tatilinin 9 güne çikmasinin ardindan doluluk orani yüzde yüze ulasan Kapadokya bölgesinde havalanan sicak hava balonlari bayram sabahinda da görsel sölen olusturdu.

Kapadokya'da Görsel Sölen
Sabahin ilk isiklari ile birlikte ayni anda havalanan 165 sicak hava balonu hem binenlere hem de izleyenlere unutulmaz anlar yasatti. Balona binenler Kapadokya vadilerini kus bakisi izlerken, balona binemeyen yerli ve yabanci turistler de Kapadokya vadilerinde essiz manzaranin tadini çikartti.

UNESCO Kültürel ve Dogal Miras listesinde yer alan, peribacalari, ilginç kaya olusumlari, birbirinden güzel vadileri, yer alti ve yer üstü kaya sehirleri ile hem dünyanin, hem de Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde bayram hareketliligi devam ediyor. Bayram tatili nedeniyle bölgeye akin eden yerli turistler sicak hava balonlarina akin etti.

Sicak hava balon pilotu Suat Orman Ihlas Haber Ajansina yaptigi açiklamada “Bayram nedeniyle hem yerli hem de yabanci misafirlerimiz açisindan bölgemizde de yogunluk var. Son yillarda Kapadokya bölgesindeki yerli turist sayisindaki artis bizleri de memnun ediyor. Pandemi döneminde ve sonrasinda yerli turistlerin turizme çok katkisi olmustur. Su an bölgede ticari olarak 165 balon havalaniyor. Yerli ve yabanci misafirlerimize de elimizden geldigi kadar yardimci oluyoruz” dedi.

Bayram tatili için Kapadokya bölgesine gelen yerli turist Metin Öztekin’de yaptigi açiklamada “Kapadokya bölgesine 1988 yilinda gelmistim. O günden bugüne çok sey degismis. Daha önce görmedigimiz yerleri gezdik. En son balon turu yapmak istedik. Umarim iyi geçer” seklinde konustu.

Kaynak: İHA