Jandarma'dan Helikopter Dronlu Denetim

Düzce Il Jandarma Komutanligi, bayram tatili süresince sürücülerin karayolunda can ve mal güvenliginin saglanmasi amaciyla tüm teknolojik araçlari kullanarak trafik denetimlerini sürdürdü. Bu çerçevede jandarma trafik ekipleri cayrokopter adi verilen dron helikopter ile Düzce-Zonguldak D-655 Karayolu üzerinde denetim yapti.

Jandarma'dan Helikopter Dronlu Denetim
Düzce Il Jandarma Komutanligi, trafik jandarmasi timleri görevli olduklari karayolu agi üzerinde trafik güvenligini artirmaya yönelik teknolojik adim atti. Düzce-Akçakoca D-655 karayolu ile Akçakoca- Zonguldak D-010 karayolu güzergahinda, Jandarma Genel Komutanligi envanterinde bulunan cayrokopter ile trafik denetimi yapti. Yapilan denetimlerde, 118 araç kontrol edildi. 4 araç ve 1 sürücü trafikten men edilirken aranan 1 sahis yakalandi. Trafik kurallarini ihlal eden 13 sürücüye ise idari islem uygulandi.

Trafikte yüksek teknoloji dönemi basladi

Jandarma trafik timleri cayrokopter ve dron tipi hava araçlari trafik denetim ve kontrollerine yeni bir boyut getirdi. Jandarma tarafindan etkin ve verimli kullanilan yenilikçi yaklasim, sürücüler üzerindeki algilanan yakalanma riskini artirarak trafik kurallarina uyumu tesvik ediyor. Bu tür trafik denetimleri, trafik kazalarinin önlenmesi ve azaltilmasi konusunda önemli bir yaklasim olarak görülüyor.
Kaynak: İHA