Balçova Terapi Ormani 7'Den 70'E Herkese Iyi Geliyor

Izmir’de kentin gürültüsünden uzak ve doga ile iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaslar, solugu bin 802 dekarlik alana kurulan Balçova Terapi Ormani’nda aliyor.

Balçova Terapi Ormani 7'Den 70'E Herkese Iyi Geliyor
Kentin gürültüsünden, yorucu temposundan kurtulmak isteyen Izmirliler, Balçova’da bulunan bin 802 dekarlik alanda, Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan 2016 yilinda tesis edilen ‘Balçova Terapi Ormani’na’ akin ediyor. Ücretsiz açik hava saglik merkezi görevini üstlenen terapi ormani, misafirlerine huzur içinde dogada vakit geçirme ve spor yapma imkani sunuyor.

“Bu ormanda tüm dertlerimi unuturum”

Balçova Terapi Ormani’na her gün sabah namazindan sonra gelerek yürüyüsünü ve sporunu yaptigini belirten 70 yasindaki doga sever Vecihe Kuzucu, “Balçova Terapi Ormani’nda 2,5 - 3 saat yürüyüs yaparim. Saglik için geliyorum stres atiyorum. Sinirlerime hâkim oluyorum. Temiz, mis gibi ormanin, çam agaçlarinin kokusunu cigerlerime çekiyorum. Sagligimi ve ayakta dinç kalmami buraya borçluyum. Ne zaman üzülsem stres yapsam buraya geliyorum” dedi.

Her gün çok sayida okul ve spor kulübü de sportif aktivitelerini bu ormanda gerçeklestiriyor. Öte yandan orman içerisinde atesli ve atessiz piknik yapmak ise yasak.
Kaynak: İHA