'Ölüler Kiraathanesi'nde Buruk Bayramlasma

Adana’nin Kozan ilçesinde ölen vatandaslarin fotograflarinin yer aldigi ’Ölüler Kiraathanesi’ olarak bilinen nostaljik kiraathanede buruk bayramlasma yasandi. Ilçede vefat eden vatandaslar için kiraathanede Kuran okundu, dualar edildi.

'Ölüler Kiraathanesi'nde Buruk Bayramlasma
Kozan ilçe merkezinde Tarihi Kozan Çarsindaki ’Ölüler Kiraathanesi’ olarak bilinen Nejat Karatas’in islettigi kiraathanede Ramazan Bayrami’nda, ilçede vefat eden vatandaslar unutulmadi. Duvarlarinda yaklasik 700 Kozanli vefat eden vatandasin fotografinin asili oldugu kiraathanede Kuran-i Kerim okundu, ölen vatandaslar hatiralari ile yad edildi.

Kiraathane sahibi Nejat Karatas, “Ilçede vefat eden tanidigimiz selamlastigimiz yaklasik 700 kisinin fotografi kirathanede asili vaziyette duruyor. Vatandaslarimizi bu bayramda anmak istedik. Onlari her yil Ramazan ve Kurban Bayraminda dualarla aniyoruz. Farkli bir atmosfer çok fazla sehir disindan ziyaret için gelen oluyor. Burada bulunan ilçe sakinleri her birinin arkadasi akrabasi bu duvarda vefat eden mutlaka bir yakinin resmi var. Bayagi bir resim oldu bizlerde bu hatiralari sürdürüyoruz” dedi.

Kuran okuyan Nazmi Özarslan ise "Buradaki herkesi tanirdim. Bende burada Hoskadem Camisinden emekliyim" diye konustu.

Kiraathane gelen misafirlerden Yasin Dagli, “Buralardan hep güzel insanlar geldi geçti. Buraya geldigimde hep yad ediyoruz" dedi.

Akrabalarinin fotograflarinin bu kiraathanede oldugunu aktaran Ahmet Can Karaoglu, “Benim burada babamin akrabalarimin fotograflari var. Uzun yillardir disardaydim. Burada arkadaslarim onlari yasatiyorlar. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, topragi bol olsun” diyerek kiraathaneye iyi ki geldigini ifade etti.

Vatandaslardan Gürdal Kalkan ise "Her yil bu gelenegi yasatiyoruz. Buradaki rahmetlilerin yüzde 90’nini taniyorum. sene de iki kez mevlit okutuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA