Kocaeli'de 'Sakatathane' Kurulacak

Kocaeli’de Türkiye’de emsali olmayan sakatathane tesisi kurulacak.

Kocaeli'de 'Sakatathane' Kurulacak
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, IZAYDAS yolu üzerindeki mezbahasinin alt kisminda yeni bir proje hayata geçirecek. Yapi Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan "Sakatathane Hizmet Tesisi" adiyla ihaleye çikan proje, müteahhit firmaya yer teslimi yapildiktan sonra 240 gün içinde yapilacak.

Bu kapsamda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Sakatathane Hizmet Tesisi Projesi için ihale düzenledi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ana hizmet binasinda elektronik teklif sistemiyle gerçeklesen sakatathane yapimi ihalesine 5 firma teklif verdi. Ihalede en düsük teklif 22 milyon 424 bin TL, en yüksek teklif ise 39 milyon 241 bin TL oldu.

Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan Sakatathane Hizmet Tesisi 672 metrekarelik alanda kurulacak. Tesiste iç organ, kelle ayak, iskembe, bagirsak islemlenmesi planlandi. Projede mal kabul, isleme, paketleme mahalleri ve muhafaza için soguk odalar bulunacak.
Kaynak: İHA