Turistik Kara Elmas Ekspresi Çankiri'da

Turistik Kara Elmas Ekspresi, tanitim seferinin ikinci duragi olan Çankiri’ya ulasti. Tren yolculugu yapan vatandaslar, yer alti tuz sehrini gezdi.

Turistik Kara Elmas Ekspresi Çankiri'da
Kültür ve Turizm Bakanligi’nca turizmi gelistirmek amaciyla 12 Nisan tarihinde seferleri baslatilacak olan Kara Elmas Ekspresi, Bati Karadeniz turistik tren turu tanitim seferine çikti. Ankara’dan yola çikan Kara Elmas Ekspresi, ikinci duragi olan Çankiri’ya ulasti. Treni Çankiri Valisi Mustafa Firat Tasolar ve çok sayida vatandas karsiladi. Tanitim seferine katilan vatandaslar, yerin 150 metre altinda bulunan yer alti tuz sehrini gezdi. Magara ziyaretinin ardindan tanitim treninde tekrardan yerini alan vatandaslar, Çerkes ilçesine gitmek üzere yola çikti. Kara Elmas Ekspresi, sirasiyla Kalecik, Çerkes, Karabük istasyonlarina ugrayarak Zonguldak’a ulasacak. Dönüs yolunda ise Yenice ve Eskipazar’da duracak olan Kara Elmas Ekspresi’nin son duragi Ankara olacak.

“Toplumumuzdan ciddi talep görecegini düsündügümüz seferleri bugün baslattik”

Çankiri duraginda konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, “Uzun zamandan beri bölge milletvekillerimiz, bölgedeki turizm sektörünün temsilcileri, yerel yönetimler, valiliklerle çalistigimiz Karaelmas Turistik Ekspres turunun çalismalarinin nihayet sonuna geldik. Toplumumuzdan ciddi talep görecegini düsündügümüz seferleri bugün baslattik. Insallah Ramazan Bayrami’ndan sonra da ilk seferleri baslatacagiz. Ankara’dan çikacak olan trenimiz bölgedeki duraklarina ugrayarak Kalecik, Çankiri, Çerkes, Safranbolu, Yenice istasyonlarinda ve oralarda gerekli dogal, kültürel, gastronomi zenginlikleriyle bulusarak insanlarimiz hosça vakit geçirecek. Zonguldak’a kadar gelip, oradan da ayni güzergah üzerinden dönerek hafta sonunda Ankaralilar için güzel bir turizm ürünü sunacagiz insallah. Bugün medya mensuplarimiz, turizm sektörümüzün temsilcileri, STK temsilcilerimiz ve uzmanlarla beraber tanitim turunu gerçeklestirmekteyiz. Bu çerçevede Çankiri’da durduk. Arkadaslarimiz tuz magarasini gezdiler, oradaki zenginlikleri gördüler. Bati Karadeniz Bölgesi’ndeki bu potansiyel turizm zenginligini insallah ülkemizin, insanimizin, Ankara’mizin hizmetine sunacagiz. Hayirli olsun” diye konustu.

Yer alti tuz magarasini gezen Nevin Aydin ise, “Ilk defa geldim. Çok güzel, begendim” dedi.

Kaynak: İHA