Seraciligi Birakti, Soförlüge Basladi

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yasindaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmus soförlügüne basladi. Yaklasik 1 yildir Fethiye Yenievler Çalica hattinda dolmus soförlügü yapan Nihal Küçük; ’Kadinlar olarak basaramayacagimiz is yok. Seraciligi birakinca minibüs aldim. Soföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin soför Nihal ablasi oldum’ dedi.

Seraciligi Birakti, Soförlüge Basladi


Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde yasayan evli 2 çocuk annesi Nihal Küçük, seraciligi birakip minibüs satin alarak dolmusçuluga basladi.

Fethiye, Yenievler Çalica hattinda günde 4 seferde yaklasik 80 kilometre direksiyon sallayan Nihal Küçük, E sinifi ehliyeti ile 48 BB 3180 plakali minibüsü ile sabahtan aksama kadar yolcu tasiyor. Fethiye’deki hatlarda tek kadin dolmus sürücüsü olarak dikkat çeken Nihal Küçük’ün baba meslegi de olan dolmus sürücülügüne baslamasina esi Serif Ali Küçük’ün etkisinin oldugu belirtildi.

Babasinin yillarca dolmus soförlügü yaptigini anlatan, agabeyi ve esinin de bu meslegi sürdürdügünü kaydeden Nihal Küçük; ’Esim dolmusçuluk meslegini yapiyordu. Kendimde seracilik yapiyordum. Seraciligi biraktim. Dolmus almaya karar verdik. Kooperatiften destek alarak minibüs aldik, ikinci dolmusu alinca soföre vermek istemedik. Kendi soförlügüme güvendigim için kendim sürmek istedim. Bu karari vermemde annem babam, esim ve arkadaslarimin etkisi oldu. Yaparsin diye destek oldular. Kooperatifin yönetimine ilettik. Baskanimiz Ali Balci ve üyelerde destek olunca bir yildir bu meslegi sürdürüyorum. Erkek isi dedikleri bu soförlügü kadin olarak en iyi sekilde yaptigima inaniyorum. Kadinlarin basaramayacagi bir is yoktur’ dedi.



Fethiye’nin trafik sorununun çözümlenmesini isteyen Nihal Küçük, sürücülerden dolmus duraklarina park etmemelerini isteyip tüm kadinlarin gününü kutladi.

Ayni hatta dolmusçuluk yapan esi Serif Ali Küçük ise ’Bir minibüs daha almak isteyince kendin sürebilirsin dedim. Direksiyon basina geçti. Masallah güzelde oldu’ dedi.



28 Nolu Yenievler-Çalica Kooperatif Baskani Ali Balci da ’Tek kadin soförümüz var. Bize geçen yil katildi.

Kadinin elinin degdigi her yer daha intizamli daha düzgün daha hosgörülü olur. Dolmus esnafimiza da düzgünlük geldi. Herkes konusmalarina hareketlerine çalismalarina daha da özen gösteriyor. Nihal soför kaptan bize arti katti. Ehliyet, yeterli belgesi olan kadin soförlerimizi kooperatifimizde çalisma arkadasi olmaya davet ediyorum. Kapimiz onlara sonuna kadar açik. Kadinlarimizin gününü kutluyorum ’seklinde konustu.

Kaynak: İHA