Özgeçmis Gençler Için Çok Önemli

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen özgeçmis hazirlama teknikleri baslikli etkinlik gerçeklestirildi.

Özgeçmis Gençler Için Çok Önemli
Mehmet Akif Ersoy Egitim ve Kültür Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Amfisi’nde Programda Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Senem Çolak Yazici, katilimcilara etkili özgeçmisin nasil hazirlanacagi konusunda detayli bilgiler aktardi. Özgeçmisin istihdam deneyimi, egitim ve kisisel geçmisin bir göstergesi oldugunu aktaran Yazici, özgeçmislerin belli bir is türü için isverene sunulmasi gereken bir araç oldugunu ifade etti.

Insan kaynaklari yetkililerinin bir özgeçmisi ortalama alti saniye içinde inceledigini vurgulayan Yazici, etkili bir sekilde hazirlanan özgeçmiste niteliklerin, becerilerin, hedeflerin, deneyimlerin ve basvurulan is ile ilgili diger özelliklerin açik ifadeli, kolay anlasilan, etkileyici, fark edilebilir, kurallara göre uygun bir sekilde hazirlanmasinin önemli oldugunu söyledi.



Özgeçmis hazirlanirken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkinda detayli bilgiler paylasan Yazici, bir özgeçmiste olmasi zorunlu olan konulari hazirlanmis örnek özgeçmisler üzerinden anlatti.

Adaylarin is görüsmelerine gitmeden önce is için basvurulan kurum veya sirket hakkinda bilgi sahibi olmasinin ve üniversitede egitim-ögretim dönemlerinde ögrenci kulüplerinde aktif bir sekilde rol almasinin isveren açisindan önemli görüldügünü dile getiren Yazici, katilimcilara is arama motorlari hakkinda da bilgiler aktardi.

Program soru-cevap bölümüyle son buldu.
Kaynak: İHA