Karabük'te Davulcular Sinavdan Geçti

Karabük Belediyesi, mahallelerde görev yapacak Ramazan davulcularini sinavla belirledi.

Karabük'te Davulcular Sinavdan Geçti
Karabük Belediyesi Zabita Müdürlügü, sahurda görev almak için müracaat eden 75 davulcudan sinavla 55 davulcuyu belirleyerek, yaka kartlarini dagitti.

Ayrica davulcularin çalisma sartlari ile ilgili bilgilendirme toplantisi yapildi. Yaka karti bulunmayan davulculara hiçbir sekilde inanilmamasi ve para verilmemesi uyarisinda bulunulurken, vatandaslarin böyle bir durum karsisinda Zabita Müdürlügü’nce 24 saat hizmet veren Alo Zabita 153 ve 444 21 78 nolu iletisim merkezine telefonla ihbarda bulunabilecegi aktarildi.

Belgelerini davulculara takdim eden Karabük Belediyesi Zabita Müdürü Sedat Köse, Ramazan ayinin maneviyatinin yüksek oldugunu ifade ederek, “Davul bizim geleneklerin içerisinde olan bir husus. Ramazan ayinda vatandaslarimizin cep telefonu veya elektronik saatleri ile sahura kalkabilme imkanlari olmasina ragmen belli gelenek ve göreneklerin devam etmesi ve bu maneviyatin yasanabilmesi için de Karabük Belediyesi olarak bu sene de davul çalinmasina müsaade ettik. Kesinlikle size belirtilmis saatler dahilinde gece davul çalacaksiniz. Erken çaldim, ben mahalleye gidemedim, yerime falan kisiyi gönderdim, çocugumu gönderdim yok. Herkes davulunu belirlenen saat içinde çalacak. Ramazan’da ayni suçu isleyen arkadaslarimiza önümüzdeki Ramazan’da en iyi davulcu da olsa davul verilmeyecek. Ramazan’in maneviyatina uygun türkü, sarki, ilahi, kaside söylenecek. Böyle güncel fantezi müzikler çalmayacagiz. Ramazan ayinin maneviyatinin yasanmasini saglamak için bu isi yapiyorsak, o maneviyata uygun müzikleri tercih edecegiz. Bu konuda dikkatli olmanizi ve bunun disina çikmamanizi tavsiye ediyorum. Her Ramazan ayinda oldugu gibi sivil ekiplerimiz ve resmi ekiplerimizle gelen sikayetlere yönelik ve periyodik sekilde denetimlerimizi yapacagiz. Tespit ettigimiz an bir daha kesinlikle davul çalmasi söz konusu degil. Fiyat tarifesi kesinlikle belirlenmeyecek. Biz burada bir gelenegi ve görenegi yasatmak için yapiyoruz” dedi.

Yapilan uygulamali sinav sonrasi talimatnameyi imzalayan davulculara belediye tarafindan hazirlanan görev kartlari dagitildi.
Kaynak: İHA