Van'da Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Vadi Doga Sporlari Kulübü Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi, liseli ögrenciler ile birlikte gerçegi aratmayan bir deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Van'da Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati
"1-7 Mart Deprem Haftasi" tüm ülkede oldugu gibi Van’da da çesitli etkinlikler gerçeklestiriliyor. Bu çerçevede ilde yasanabilecek afet ve acil durumlara daha hizli etkili müdahale edilmesini saglamak amaciyla Vadi Doga Sporlari Kulübü Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi kentteki arama kurtarma ekipleriyle beraber deprem tatbikati gerçeklestirdi. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazig’da meydana gelen 6.8 büyüklügünde deprem ve 6 Subat 2023 yilinda Kahramanmaras merkezli meydana gelen iki depremde görev alarak bir çok vatandasi enkazdan sag olarak kurtaran Vadi Doga Sporlari Kulübü Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi, Van’da da bir çok arama kurtarma çalismalarina katilarak basari sagladi. Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi "1-7 Mart Deprem Haftasi" nedeniyle Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçegi aratmayan deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Ekipler, ilk önce ögretmen ve ögrencilere deprem öncesi, deprem esnasinda ve deprem sonrasinda yapilacaklar anlattiktan sonra okul tahliye tatbikatini gerçeklestirildi.



"4 katli olan okulu 98 saniyede tamami güvenli bir sekilde tahliye ettik"

"1-7 Mart Deprem Haftasi" nedeniyle okul tahliye tatbikati gerçeklestirdiklerini ifade eden Vadi Doga Sporlari Kulübü Baskani Ömer Demez, "Van’in Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde basarili bir deprem tatbikati gerçeklestirdik. Okul idaresi, ögretmenlere ve ögrencilere tesekkür ediyoruz. Çok basarili bir tatbikat oldu. Tatbikatta öncesi, deprem ani ve deprem sonrasi ögrenciler bilgilendirildi. Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi olarak okulun tahliye tatbikatini ögrenciler ve okul ögretmenleri ile beraber basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Bu tatbikatlarin sürekli yapilmasi afet özellikle deprem bilinci yaymak gerekir. Farkli farkindalik ortaya koymak gerekmektedir. Basta Van AFAD Il Müdürlügü ile Milli Egitim Müdürlügü camiasi ve okul müdürümüz, okul yöneticileri, ögretmenlerine ve ögrencilerine tesekkür ederiz. Herkesin uyum saglamasi çok önemliydi. Herkes kendine düsen görevi özveriyle yerine getirdi. Bir kez daha herkese tesekkür ediyoruz. Nas-Sar Arama Kurtarma ekibi olarak 4 katli olan okulu 98 saniyede tamami güvenli bir sekilde tahliye ettik" dedi.

Kaynak: İHA