Soyadi Gibi Kahraman

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 51 yasindaki Fatma Kahraman, dogustan engelli oglu Can’a 25 yildir özenle bakiyor. Ömrünü ogluna adayan fedakar kadin, "25 yildir hiç yilmadim" dedi.

Soyadi Gibi Kahraman
Mudurnu’ya bagli Alpagut köyünde yasayan Fatma ve Saban Kahraman çiftinin oglu Can Kahraman (25), engelli olarak dünyaya geldi. Hastanede yapilan tetkiklerinde Can’a spastik engelli tanisi konuldu. Anne Fatma Kahraman ise tüm hayatini adeta çok kiymet verdigi oglu Can’a adadi. Yürüyemeyen ve konusamayan Can’in tüm bakimlarini annesi yapiyor. Hiçbir zaman yilmayan, ogluna da sevgi ve sefkatle bakan anne Kahraman, arta kalan zamanlarinda da köydeki islerini hallediyor. Can ise yüzündeki tatli gülümsemeyle tüm bakimlarini yapan annesinin bütün yorgunlugunu aliyor.

25 yildir bir gün bile yilmadigini söyleyen Fatma Kahraman, "Oglumla 25 seneden beri beraberiz. Bakmayanlar bilemez. Günümün çogunu oglumla geçiriyorum. Köyde yasiyoruz. Ayrica isler oluyor. Saat 12.00’ye kadar kahvalti masasini bile toplayamiyorum. 25 yildir hiç yilmadim. Yilmak ne demek? Geçen sene hastanede kalmisti. Yoklugu bile bize zulüm oldu. Bizde bir imtihandayiz. Bu imtihani da geçebilirsek iyi. 25 yildir sürekli hastanelerdeyiz" dedi.

8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde engelli çocuklari olan annelere seslenen Fatma Kahraman, "Engelli çocuklara çok iyi baksinlar. Onlarda biliyorlar zaten, çocuklarinin sorunlarinin farkindalar. Çekmeyen bilemez bunu. Allah bütün annelerin yavrularina saglik, sihhat versin" diye konustu.

Oglunun aylik tedavi masrafinin 7 bin lirayi buldugunu söyleyen annenin tek istegi ise Can için evde bakim maasi alabilmek.
Kaynak: İHA