Parçalari Kaybolan Tarihi Saat Kulesinin Orijinal Saati Ilçeye Getirtildi

Çorum’un Sungurlu ilçesinin en önemli simgelerinden olan Saat Kulesi’nin orijinal saati, Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’in girisimleri sonucu restore edilerek, Sungurlu’ya getirildi. Saat, Sungurlu Belediyesi’nde sergilenmeye baslandi.

Parçalari Kaybolan Tarihi Saat Kulesinin Orijinal Saati Ilçeye Getirtildi


Mekanizmasi Çorumlu Ibrahim Usta tarafindan yapilan, 19. yüzyila ait sivil yapilarin en güzellerinden biri olan 132 yillik tarihi saat kulesinin orijinal saati, restore edilmek üzere Ankara’ya gönderilmis, bir daha haber alinamamisti. Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’in girisimleri sonucu parçalara ayrilan orijinal saat tekrar toparlanarak, restore edildi. Müze Müdürlügü’nden gerekli izinleri alinan saat, Sungurlu Belediyesi’nden sergilenmeye baslandi.

’Tarihe sahip çikiyoruz’

Sungurlu Belediye olarak tarihe sahip çikiyoruz diyen Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, “Eski saati, bizden önceki yönetim tamir diye Ankara’da söktürüyor, daha sonra parçalari kayboluyor. Kime verdiklerini bilmiyorlar. Güzelim tarihi eser saati yok ediyorlar. 5 yil israrla takip etmemiz sonucunda, çogu kismini bulduk ve Müze Müdürlügü ile irtibata geçip, restore ettirdik. Su an Belediyemizde sergilenmeye baslandi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA