Mersin'in Sagligi Kadinlara Emanet

İçel Sehir Hastanesi, geçen 7 yilda 15 milyondan fazla hastaya hizmet verirken kadin yöneticileriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk sehir hastanesi olarak 2017’de hizmete açilan hastanede, 700’den fazla doktor, 4 bin 100 saglik ve yardimci personel olmak üzere yaklasik 10 bin personelle günlük 280 poliklinikte binlerce hastaya hizmet verilirken yönetici olarak görev yapan 24 kisiden 14’ünü kadinlar olusturuyor.

Mersin'in Sagligi Kadinlara Emanet
Bashekim Doç. Dr. Bahar Aydinli, ’dev kompleks’ olarak niteledigi İçel Sehir Hastanesinde büyük bir yönetim kadrosuyla bir arada çalistiklarini söyledi.

Bin 440 yatakli hastanenin 374 bin metrekare kapali alani bulundugunu belirten Baharli, "Burasi dev bir tesis. Yönetilmesi için de çok sayida yöneticiye ihtiyaç var. Biz 24 kisiden olusan bir yönetim kadrosuyla bu saglik tesisini yönetmeye çalisiyoruz. Insallah da basarili oluyoruzdur diyorum. 24 kisilik yönetim ordusunun 14’ü kadin yönetici" dedi.



"Kendi içimizde minik birer deviz"

Kadin yöneticiler için ’ayni koltukta birden fazla karpuzu tasiyor’ benzetmesini yapan Aydinli, söyle devam etti:

"Biz ayni zamanda esiz, ayni zamanda anneyiz, ayni zamanda birinin evladiyiz. Hiçbir zaman birakamadigimiz kendi mesleklerimiz var. O meslegi de icra etmeye çalisiyoruz. Bunun yanina da yöneticilik sifati ekliyoruz. Yani aslinda biz kendi içimizde minik birer deviz. O yüzden de kadin olmanin ayricaligini yasamaya çalisiyoruz. Her zaman sunu demisimdir; kadin yöneticilerin oldugu tesislerde, ister saglik tesisi, ister herhangi bir kamu kurulusu biz evimizde nasil düzenliysek, burayi da ayni sekilde düzenli olarak yürütmeye ve yönetmeye çalisiyoruz."

"Her kurumda kadin yönetici olmali"

Bashekim Yardimcisi Op. Dr. Esra Islamoglu da cinsiyet ayrimciligina karsi olmasina ragmen hastanede çogunlugu kadinlardan olusan yöneticilerle çalismanin farkini, gururunu, avantajlarini ve güvenini yasadigini söyledi.



Yönetim olarak dengeli bir yapilari oldugunu dile getiren Islamoglu, "Bu denge sayesinde çok dogru, net ve saglikli kararlar aliyoruz. Bu nedenle her kurumda kadin yönetici olmali" diye konustu.

Bilimin, kadin ve erkegin fizyolojik, biyolojik, fiziksel, ruhsal ve veya duygusal anlamda farkliliklarini net olarak ortaya koydugunu ifade eden Islamoglu, söyle konustu:

"Kadinin merhamet gücü yüksektir, kadinin iletisimi yüksektir, kadinin empati kurabilme yetenegi yüksektir, kadin annedir, kadin somut ve soyut düsünceleri bir araya getirip çok dogru kararlar verebilir. Kadinlarin iç görüsü, sezgi gücü ayni zamanda olaylara genis açidan bakarak, çok detayci düsünerek, mükemmeliyetçi düsünerek sonuç odakli çalisabilme kapasitesi yüksektir. Dolayisiyla da kadinlar çok güzeldir. Bu vesileyle de dünyayi güzellestiren tüm kadinlarin Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum."

"Sehrimizin sagligi bizlere emanet"

Bashekim Yardimcisi Uzm. Dr. Aysun Albayrak ise hastane yönetiminin çogunlugunu kadinlarin olusturdugunu isaret ederek, "Bu ekibin içinde olmaktan dolayi çok mutluyum. Ve bu ekibin içinde yer aldikça kendimi daha güçlü, daha iyi, daha basarili ve daha demokratik hissediyorum. Sehrimizin sagligi bizlere emanet" dedi.

8 Mart Kadinlar Günü’nü kadinlarin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi basarilarini kutlamak ve bu konudaki ilerlemelerin kaydedildigi özel bir gün olarak niteleyen Albayrak, "Tüm kadinlarimizin Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandi.

"Güçlü kadin, güçlü aile, güçlü Türkiye"

Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Bilge Aydinoglu Göksen de çogunlugunu kadinlarin olusturdugu yönetim organizasyonunda görev almaktan bir kadin olarak mutluluk ve gurur duydugunu belirtti.

Kadinlarin her türlü sartta üretmekten asla vazgeçmedigini ifade eden Göksen, "Dünü, bugünü ve yarini kuran, toplumun her aninda varligini hissettiren kiymetlilerimizdir. Hayatin her aninda dogumdan ölüme kadar sahit olan güçlü varliklardir. Güçlü kadin, güçlü aile, güçlü Türkiye diyerek Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA