Mahallesine Hizmet Etmek Isteyen Profesör Muhtar Azasi Adayi Oldu

Elazig’da dogup büyüdügü mahallesine hizmet etmek isteyen Prof. Dr. Ulvi Demirel, 4’üncü siradan muhtar azaligi için aday oldu.

Mahallesine Hizmet Etmek Isteyen Profesör Muhtar Azasi Adayi Oldu
Baskil’e bagli Mustafa Demirel Mahallesi muhtar adaylarindan Bekir Demirel’in azalarindan biri de özel bir hastanede görevli Iç Hastaliklari ve Gastroenteroloji Uzmani Prof. Dr. Ulvi Demirel (53) oldu. Prof. Dr. Demirel’i listede 4’üncü sirada aza olarak görenler sasirdi. Dogup büyüdügü mahalleye hizmet etmek için aza listesine girdigini dile getiren Prof. Dr. Demirel, elinden geleni yapacagini söyledi.

Muhtar olmayi düsünmedigini aktaran Demirel, güzel hizmetler vereceklerini kaydetti.



’’4’üncü sirayi almak bile zordu’’

Baskil dogumlu oldugunu belirten Prof. Dr. Ulvi Demirel, “Çocuklugum hep orada geçti. Lise egitimime kadar hep Baskil’de yasadim. Son 25 yildir da Elazig’da hizmet etmekteyim. Muhtarlik bile degil, 4’üncü aza sirasindayim. Çocuklugumun geçtigi memleketim Baskil’in bir topragini bile hiçbir seye degistirmem. Ben çocuklugumun geçtigi ve sevdigim Baskil’in çevresini korumak konusunda Mustafa Demirel Mahallesi’nde 4’ünü aza olarak girdim. Neden muhtarlik veya diger basamaklari kullanmadin diye soranlar oluyor. Siyaset amaçlayan partilerin siyasetçilerini seçerken kisisel olarak bazi ciddi mali destekler veya partiye direkt bagis alinarak listelerin belirlendigini gördüm. Bununla da aslinda kalifiye birçok insanin siyaset yapamaz hale geldigini gördüm ve yasadim. Ben de bir partiye üyeyeyim. Bunu gördügüm için geri çekildim. Sasiranlar oluyor” dedi.

Insanin önce kendi çevresine sahip çikmasi gerektigini dile getiren Demirel, “Elimden geldigi kadar dogup büyüdüm yerin sorunlarinin çözümünde yardimci olmak istedim. Üzerime bir sey düsecekse tasin altina elimi koymak için aza olarak girdim. Onu da zorla aldim. 4’üncü sirayi almak bile zordu. Amacim tamamen kendi çevreme hizmet etmek. Bir sey gerekecekse veya yapilacaksa bu konuda fikrimi beyan etmek için girdim. Muhtar olmayi düsünmüyorum. Ben bu isin içinde olmak istedim. 4’ücü sirada azalikta olsa yine güzel. Çevreme sahip çikmak için girdim. Yetistigim, büyüdügüm yerin o temiz havasinin, suyunun ve topraginin korunmasi için gönüllü olarak girdim. Insallah güzel hizmetler verecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA