Kagithane'de Park Halindeki Araç Alev Alev Yandi

Kagithane Hürriyet Mahallesi’nde park halindeki bir araç henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldi. Kisa sürede alev topuna dönen araç vatandaslarin tüm çabalarina ragmen dakikalarca yandi. Lastikleri yanarak eriyen araç bulundugu yerden yokus asagi kayarak karsi kaldirimda bulunan demir korkuluklara çarpti. Yaklasik 45 dakikalik bir çalisma ile söndürülen araç küle dönerek kullanilamaz hale geldi.

Kagithane'de Park Halindeki Araç Alev Alev Yandi
Olay saat 22.45 siralarinda Hürriyet Mahallesi Saygi Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde park halinde duran bir araçta henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Aracin motor kismindan yükselen alevler kisa sürede aracin her yanini sardi. Alev topuna dönen otomobili gören mahalle sakinleri büyük panik yasadi. Yanan aracin yaninda bulunan diger araçlarin sahipleri araçlarini o noktadan kurtarmaya çalisirken çevre binalarda bulunan vatandaslar ise alevlerin evlerine ve elektrik panolarina sirayet etmesinden korktu. Yangini görenler itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri araci söndürmeye çalisirken araç zaman zaman tekrar alevlendi. Itfaiye ekipleri araci söndürmeye çalisirken aracin kayarak çarptigi korkulugun bulundugu binadaki bir vatandas ise camdan su dökerek yardimci olmaya çalisti. Yaklasik 45 dakikalik bir çalismanin ardindan araç güçlükle söndürüldü.

Motor kismindan yükselen alevlerin sardigi araci sahibi ve çevredeki vatandaslar söndürmeye çalisti. Bulduklari su bidonu, kova gibi malzemelerle yanan araci söndürmeye çalisirken "Kimse de yangin tüpü, hortum yok mu?" diye yardim istediler. Evlerinin camindan olayi izleyen vatandaslar ise su atmalarinin daha kötü olacagi konusunda uyarilarda bulundu. Zaman zaman araçtan yükselen patlama sesleri ise panige neden oldu. O anlar cep telefonu kamerasina kaydedildi.

Aracin soför içindeyken yanmaya basladigini belirten Hasim Yildirim, "Araba buradaydi. Adam tamirciden getirmisti. Buraya tam park ederken yol istiyor o an araba birden alev aliyor. Alev alinca araba alev topuna dönüyor. Döndükten sonra kaydi. Allah’tan direge vurmadi. Eger direge vursaydi mahalle giderdi. Soför içerideyken yanmaya basladi.

Disariya kendini zor atti. Su anda yarali yok çok sükür ama araba gitti yani" ifadelerini kullandi.

O anlara sahitlik eden mahalle sakinlerinden Alparslan Tolan, "Motor kaputundan basladi.

Sahibi yardim istedi. 3, 5 arkadas tüplerle geldi, söndüremedi. Tam yandiktan sonra frenler bosaldi. Oradaki yere vurdu. Herhalde saseden yandi" seklinde konustu.

Can kaybi ve yaralanmanin yasanmadigi olayda alev alev yanan araç kullanilamaz hale geldi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA