Isveç, NATO'nun 32'Nci Üyesi Oldu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Isveç NATO’nun 32. üyesi oldu ve masamizda hak ettigi yeri aldi” dedi.

Isveç, NATO'nun 32'Nci Üyesi Oldu
Türkiye ve Macaristan’in onayinin ardindan Isveç, NATO’ya katilim belgelerini ABD’ye teslim ederek ittifakin 32’nci üyesi oldu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptigi açiklamada, “Artik resmilesti. Isveç, NATO’nun 32. üyesi oldu ve masamizda hak ettigi yeri aldi. Isveç’in katilimi NATO’yu daha güçlü, Isveç’i daha güvenli ve tüm ittifaki daha güvenli kiliyor. Pazartesi günü NATO karargahinda bayraklarini göndere çekmeyi sabirsizlikla bekliyorum” dedi.



“Isveç artik bir NATO üyesidir”

Isveç Basbakani Ulf Kristersson yaptigi açiklamada, “Isveç artik bir NATO üyesidir. Bizi 32. üye olarak karsiladiginiz için tüm müttefiklere tesekkür ederim. Birlik, dayanisma ve yük paylasimi için çaba gösterecegiz ve Washington Antlasmasi degerlerine tam olarak bagli kalacagiz: özgürlük, demokrasi, bireysel özgürlük ve hukukun üstünlügü. Birlikte daha güçlüyüz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Isveç ve komsusu Finlandiya, Ukrayna’daki savas sonrasinda 2022 yili mayis ayinda NATO’ya üyelik müracaatinda bulunmustu. Finlandiya, geçtigimiz nisan ayinda ittifakin 31’inci üyesi olmustu.
Kaynak: İHA