Insaat Temel Kazisinda Tedirgin Eden Görüntü

Samsun’da bir insaatin temel kazisi sirasinda çevredeki apartmanin duvarlarinda ve bahçesinde çatlak ve yariklar olustu. Tedirgin olan bina sakinleri önlem alinmasini istedi.

Insaat Temel Kazisinda Tedirgin Eden Görüntü
Atakum ilçesi Küçükkolpinar Mahallesi’nde meydana gelen olayda temel kazisi yapilan bir insaatin yaninda bulunan 5 katli apartmanin bahçesinde dev yariklar meydana gelirken, bina çevresinde ve duvarinda ise çatlaklar olustu. Vatandaslarin ihbari üzerine Samsun Büyüksehir Belediyesi ekipleri olay yerine gelerek tutanak tuttu. Apartmanlarinin zaman zaman sallandigini söyleyen bina sakinleri, bu durumdan korktuklarini ve yetkililerden yardim istediklerini söylediler.

Oba Sitesi yöneticisi Ahmet Yalçin, “Binamizda zaman zaman sarsintilar oluyor. Apartman sakinleri olarak gece 02.00’ye kadar disaridaydik, uyuyamadik. Tedirginiz, can güvenligimiz yok. Magdur durumdayiz. Yetkililerden yardim bekliyoruz” dedi.

Bina sakini Halim Kaya, "Insaat kazisi basladigindan bu yana toprakta kayma var. Bizim binamiz da bundan olumsuz etkilendi. Sanirim binanin temelinde bir kayma durumu var. Binamiza daha fazla zarar gelmemesi için önlem alinmasini istiyoruz" diye konustu.

Bina sakini Saliha Kesim, "Çocuklarimiz var, korkuyoruz. Buradaki insaat çalismasi durdurulmali ve gerekli önlem alinmali" seklinde konustu.

Insaatin müteahhidi ise konuyla ilgili açiklama yapmaktan kaçindi.
Kaynak: İHA