Eskisehir'deki 48 Kadin Ressam 48 Eserini Sergiledi

8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisi ile Eskisehirli 48 kadin ressam, büyük emekle hazirladiklari 48 eserini sergiledi.

Eskisehir'deki 48 Kadin Ressam 48 Eserini Sergiledi
Eskisehir Sanat Dernegi’nin karma resim tablolari sergisi, Eskisehir Turgut Özakman Sergi Salonu’nda Eskisehirli kadin ressam sanatçilarinin katilmasi ile açildi. Sergide: Eskisehirli 48 kadin ressam sanatçinin resim, fotograf, rölyef, seramik kalem gibi yagli boya resim tablolari eserleri yer aldi. Küratörlügünü ressam Tülin Onar’in yaptigi sergiye, 48 ressam sanatçi katildi ve 48 resim tablolari sergilendi. Serginin açilisinda; Eskisehir Sanat Dernegi’nin her yil düzenledigi 2024 yili ‘Kadin Sanatçilar Ödülü’, geleneksel sanatlari arasinda yer alan ve kâgit kesme sanati da denilen Kaat-i sanatinin Eskisehir’deki temsilcisi Nagihan Yilmaz Sezgin’e verildi.

Sergi açilisinda konusan Eskisehir Sanat Dernegi Baskani Sahabeddin Tosuner, ‘’Eskisehir Sanat Dernegi’mizin kuruldugu 2002 yilindan beri, ‘8 Mart Kadin Sanatçilar’ sergimize büyük önem verdigimiz sergilerinden birisidir. Bu soguk kis günü yollara dökülüp gelen konuk kadin sanatçilarimiza tesekkür ediyorum. Bu sergide, Eskisehirli kadin ressam sanatçilarini bir araya getirdik. Sergimiz, 13. Mart gününe kadar açik kalacaktir’’ dedi.

Serginin açilisina, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt ve kadin ressam sanatçilar katildi.

Belediye Baskani Kazim Kurt, sergide yaptigi konusmasinda, ‘’Eskisehir sanat sehridir. Sergide emegi geçen kadin ressam sanatçilarimizi kutluyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA