Dünya Kadinlar Günü'nde Kadin Dayanismasi Ile Yeniden Kaslarina Kavustu

Konya’nin Beysehir ilçesinde, kanser tedavisi gören ve uygulanan kemoterapi nedeniyle kaslarini kaybeden Sehriban Demis, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde kadin dayanismasi ile kaslarina yeniden kavustu.

Dünya Kadinlar Günü'nde Kadin Dayanismasi Ile Yeniden Kaslarina Kavustu
Beysehir Kadin Dayanisma, Dernegi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla kanser tedavisi gören hastalar için örnek bir proje ve is birligine imza atti. Beysehir’de faaliyet gösteren bir güzellik ve estetik merkezi, dernek yönetiminden gelen teklif üzerine her yil 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde bir gün süreyle kemoterapi görmesi nedeniyle kaslarini kaybeden kadinlar için ücretsiz kil teknigi ile kas islemi uygulamasi baslatti. Beysehir’de kemoterapi görmesi nedeniyle kaslarini kaybetmenin hüznünü yasayan ev hanimi Sehriban Demis de Kadinlar Günü’ne özel uygulamadan yararlanan ilk kadin oldu. Dernegin yürüttügü proje ile Kadinlar Günü’nde kaslarina yeniden kavusmanin heyecani içerisine giren Demis, islemin ardindan aynayi eline aldiginda mutlu anlar yasadi. Sehriban Demis, güzellik ve estetik merkezinde 1 ila 1,5 yil kaliciligi olan uygulanan kil teknigi ile yaklasik 1 saat süren islemin ardindan kaslarina yeniden kavustu. Islem sonrasinda baktigi aynada yeniden kaslarini gören Demis, mutluluk gözyaslari döktü.

“Kemoterapi nedeniyle kaybettigim kaslarima yeniden kavustum”

Sehriban Demis, 8 aydir kanser tedavisi gördügünü ve kemoterapi nedeniyle kas, kirpik ve saçlarini kaybettigini belirterek, “Dernek Baskani Saniye Göker ve baskan yardimcisi Saheste ablamin sayesinde buraya basvurdum ve ücretsiz olarak yapilan islemin ardindan kaybettigim kaslarima yeniden kavustum. Aynaya baktigimda çok heyecanliydim. Çok da merak ediyordum sonucunu. Sonuç, görüldügü gibi, çok güzel, çok mutlu oldum, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Çok deger verdigimiz bir proje oldu”

Yürüttükleri projeye destek veren güzellik salonu sahibi Gülhan Karatas’a tesekkür eden Dernek Baskani Saniye Göker, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla yine çok deger verdikleri bir projeyi daha dernek olarak hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Kemoterapi tedavisi gören bir arkadasimiz son zamanlarda bayagi bir mutsuzdu. Kendisini nasil mutlu edebiliriz diye düsünürken yaklasan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü öncesinde böyle bir arayis içerisine girdik. Güzellik salonu sahibi olan bir bayan arkadasimizdan rica ettik, o da ‘tamam’ dedi, ücretsiz olarak bu islemi yapmak üzere destek oldu. Kas islemleri yapilan arkadasimizi mutlu görmek, bizi de mutlu etti. Hem hüzünlendik hem mutlu olduk, duygulandik. Kendisine acil sifalar diliyoruz. Tüm kadinlarimizin Kadinlar Günü’nü de kutluyoruz” seklinde konustu.



“Her yil 8 Mart’ta kemoterapi gören kadinlara ücretsiz kas uygulamasi”

Güzellik salonu sahibi Gülhan Karatas ise, Beysehir Kadin Dayanisma Dernegi’nden 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla bir talep gelince böylesine anlamli bir projeyi geri çeviremediklerini belirterek, “Böyle güzel bir sey yapmayi gerçekten biz de istedik. Sunulan teklifi kabul ettik, çok da mutlu olduk. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’ne özel baslattigimiz ücretsiz kil teknigi ile kas yapma uygulamasini bu yasanan mutluluklari gördükten sonra bundan sonra her yil Dünya Kadinlar Günü’nde kemoterapi gören hasta bayanlarimiz için de geleneksel hale getirip ücretsiz olarak devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA