Cam Minik Ellerde Vücut Buldu

Yozgat’in Sorgun ilçesine Istanbul’dan davet üzerine gelen sicak cam sanati usta ögreticisi Tulug Sepet, sanatinin inceliklerini anaokulu ögrencilerine ögretiyor.

Cam Minik Ellerde Vücut Buldu
Sorgun Yesilyurt Ilkokulu Anasinifi Ögretmeni Kübra Sahin’in daveti üzerine ilçeye gelen sicak cam sanati usta ögreticisi Tulug Sepet, anaokulu ögrencilerinin hayallerini camla bulusturdu. Atölye ortaminda sicak cam sanatinin inceliklerini ögrencilere aktaran Sepet, 6 yasinda babasindan ögrendigi bu sanati çocuklarin erken yasta ögrenmesi için çalistigini söyledi.



Sehit Hamza Uludag Anaokulunda düzenlenen etkinlikte çocuklarin hayal ettigi ürünleri birlikte tasarlayan Sepet, sicak cam sanatini gelecek nesillere tasimak amacinda oldugunu belirtti.

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Sorgun ilçesine gelerek anaokulu ögrencileriyle bulustugunu da anlatan usta ögretici Sepet, “Amacimiz çocuklarimizin bu sanati erken yasta tanimasi. Camin nasil eriyip sekillendirildigini görmeleri ve bu sanati daha iyi tanimalari için Sorgun’a geldik. Bu imkana sahip olmayan birçok çocugumuz var, biz de burada onlara destek olmaya çalisiyoruz. Bunun için de mutluluk duyuyorum.” dedi.

Okullarinda düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini ifade eden ögrenciler ve okul yönetimi usta ögretici Tulug Sepet’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA