Baskan Atay'dan Kadinlar Günü'nde Çifte Açilis

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde ilçede 2 anlamli açilis gerçeklestirecek.

Baskan Atay'dan Kadinlar Günü'nde Çifte Açilis
Baskan Atay, 8 Mart Cuma günü (yarin) saat 12.00’de Efeler’e yepyeni bir park daha kazandirip, Emine Nadide Çakilci Parki’ni hizmete açarken, ayni gün saat 14.00’te ise ilçe mutfaginin yurt çapinda tanitilacagi 3’üncü Efeler Gastronomi Festivali’nin açilisini gerçeklestirecek.

Baskan Mehmet Fatih Atay, Efeler halkini; 8-9-10 Mart tarihlerinde Pinarbasi Mesire Alani’nin muhtesem dogasinda gerçeklesecek 3’üncü Gastronomi Festivali’nin ve Emine Nadide Çakilci Parki’nin açilis törenine davet ederek söyle konustu:

“Efeler halkina verdigim sözlerin yüzde 96’sini hayata geçiren bir belediye baskani olarak açilistan açilisa kosmaya vatandaslarima hizmet etmeye devam ediyorum. Her hafta bir açilis gerçeklestirip, bölgenin en çok hizmet eden belediyesi olarak 8 Mart Kadinlar Günü’nde çifte açilis yapacagiz. Tüm hemsehrilerimi açilislarimiza bekliyorum. Gelin bu heyecani hep birlikte yasayalim.”

Baskan Atay’in Efeler’e özgü tatlarin ve Ege mutfaginin tanitimi için büyük önem verdigi festival, 8 Mart Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle baslayacak.

Açilisin ardindan Izmir Is Kadinlari Dernegi’nin (IZIKAD) Kadinlar Günü’ne Özel Dünyanin Bütün Renkleri adli sergi ziyarete açilacak. Sergi ve Aydin Ticaret Borsasi’nin Zeytinyagi Tadim Paneli gün boyu devam edecek. 14.15’te ise Sefler Dario Belmonte, Francesco Sernicola, Carmine Pierno tarafindan Mutfak Atölyesi ve Söylesi gerçeklestirilecek. Söylesiler ayni gün saat 15.00’te Ögretmen Yemek Arastirmacisi ve Yazar Havva Çetintürk’ün moderatörlük yapacagi, üretici kadinlar Hüsniye Varhan ve Dilek Yildiz’in konusmaci oldugu “8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde Efelerli Üreten Kadinlar Konusuyor” konusuyla devam edecek. Saat 16.00’da sahne yemek yarismalarinin ilk bölümü olan ‘Zeytinyaglilar’in olacak. Festivalin ilk günü saat 17.00’de zeybek gösterisi ve 18.00’deki Kamil Kaya Sanat Merkezi Ritim Toplulugu’nun gösterisi ile sona erecek.

Lezzet söleninin ikinci günü olan 9 Mart Cumartesi günü, Aydin Ticaret Borsasi’nin Zeytinyagi Tadim Paneli ve Izmir Is Kadinlari Dernegi’nin Kadinlar Günü’ne Özel Dünyanin Bütün Renkleri adli sergi gün boyu devam edecek. Saat 12.00’de mutfak atölyesi ve “Hem Kirmizi Hem de Yesil Michelin Yildizli Od Urla Restoran’in Müthis Hikayesi” isimli söylesiyle baslayacak söylesiler, saat 13.30’da Moderatörlügünü Ege Gastronomi Turizmi Dernegi Baskani Serdar Çelenk’in yapacagi, Yasar üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskani Prof. Dr. Seda Genç ve Sanat Tarihçi Dr. Mehmet Kahyaoglu’nun konusmaci olacagi “Mutfak Sanati”, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nin moderatörlügünde Prof. Dr. Ömer Özütemiz ve Bati Izmir Topluluk Destekli Tarim BITOT Gönüllüsü Müge Çakir’in konusmaci olacagi “Efeler’de Dogal Beslenme”, saat 15.30’da Televizyon Yapimcisi Sef Elif Edes’in “Kadinin Kalesi Mutfak” adli söylesi ve mutfak atölyesi çalismasiyla devam edecek. Lezzet söleninin ikinci gününün son söylesisi ise Adnan Menderes Üniversitesi Kusadasi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Ögretim Görevlisi Okan Umut Simsek ve ögrencilerinin gerçeklestirecegi mutfak atölyesi ve söylesi olacak.

Saat 17.30’da marifetli ellerin en lezzetli tabak için yarisacagi yemek yarismalarinin ikinci bölümü olan et yemekleri ile devam edecek. Efeler Gastronomi Festivali’nin ikinci günü saat 18.30’da roman gösterisi ile sona erecek.

3’üncü Efeler Gastronomi Festivali 10 Mart Pazar günü; yemek yarismalari, söylesiler, mutfak atölyesi çalismalari ve renkli etkinliklerle sona erecek. Aydin Ticaret Borsasi’nin Zeytinyagi Tadim Paneli ve Izmir Is Kadinlari Dernegi’nin Kadinlar Günü’ne Özel Dünyanin Bütün Renkleri adli sergi gün boyu devam edecegi festivalde; söylesiler saat 13.30’da Moderatörlügünü Dr. Ceyhun Irgil’in yapacagi, Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer ve Oyuncu Salih Güney’in konusmaci olacagi Dogal Beslen Iyi Yasa konulu söylesisi ile baslayacak. Sonrasinda saat 14.30’da sefler Esra Düzdag ve Deniz Barin’in mutfak atölyesi çalismasi ve söylesisi gerçeklestirilecek. Saat 15.30’da ise; moderatörlügünü Nedim Atilla’nin yaptigi, Doç. Dr. Ahemt Uhri ve Dr. Ögretim Üyesi Betül Öztürk’ün konusmaci olacagi Ege’nin Ot Yemekleri Kitabi Kutlamasi adli söylesi düzenlenecek. Ardindan saat 17.00’de sahne yemek yarismasinin son bölümü olan tatlilarin olacak. 18.30’da yemek yarismalarinda dereceye giren kisiler için ödül töreni gerçeklesecek. 19.00’da zeybek gösterisi ile Efeler’in festivali sona erecek.
Kaynak: İHA