BALMEK'in Gömeç Subesi Yeni Adresinde

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Gömeç’te faaliyet gösteren Mesleki Egitim Kurslarini yeni yerine tasiyarak açilisini gerçeklestirdi. “Hizmet, siyasetle gelir ama siyaseti yapan insanlardir. Insanin kalitesi o siyasetin kalitesini belirler.” diyen Baskan Yücel Yilmaz, her zaman Gömeç’in yaninda olduklarini söyledi.

BALMEK'in Gömeç Subesi Yeni Adresinde
Hobileri meslege dönüstüren, ev hanimlarinin aile ekonomisine katki sunmasini saglayan Büyüksehir Belediyesi Balikesir Mesleki Egitim Kurslari (BALMEK), Gömeç’teki yeni yerinin açilisini gerçeklestirdi. 1 idari ofis ve kurs faaliyetlerinin gerçeklestirildigi 4 adet ofisten olusan BALMEK’in açilisina Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in yani sira; AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur, MHP Balikesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, kaymakamlar, MHP Il Baskani Niyazi Tunç, AK Parti Gömeç Ilçe Baskani Aytekin Öz, MHP Gömeç Ilçe Baskani Muammer Birdar, ilçe milli egitim müdürleri, kursiyerler, egitmenler ve vatandaslar katildi.

2023-2024 döneminde çesitli alanlarda devam eden 7 kurs programinda 286 kursiyere hizmet veren Gömeç BALMEK; 5 kurstan 93 kursiyeri de mezun etti.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in ara vermeden hizmetlere devam ettigini söyleyen Cumhur Ittifaki Gömeç Belediye Baskan Adayi Kazim Arslan “Gömeç’te, 5 yil bir dinleme sürecine girdik. Ama o süreçte de Büyüksehir Belediyesi Bölge Koordinatörü olarak o açigimizi kapattik. Yücel Baskanima tesekkür ediyorum. Gömeç’in eksikliklerini büyük ölçüde giderdi. Allah nasip ederse gelecek bu 5 yilda yine yeniden hizmet belediyeciligine hep beraber kavusacagiz. Bu bizim sözümüzdür. Hele ki Yücel Baskanimiz gibi vizyon sahibi ve büyük düsünen bir baskanimiz var. Milletvekillerimiz, il baskanlarimiz, Cumhur ittifakimizla birlikte Gömeç’i saha kaldirmak için haziriz. Sag olun var olun.” dedi.

5 yil boyunca planli hareket ederek sehrin dört bir yaninda yatirim ve hizmetleri hayata geçirdiklerini dile getiren Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “Gömeç yalniz degil, yaninda Büyüksehir var. Her zaman her ihtiyacinda uzman kadrolarimizla yanindayiz. Kurslar açiyoruz. Açtigimiz kurslar kültürel olarak insanlari birbirlerine yaklastiran, iddialiysa ticaret de yapabilecegi, emeklilikten sonra hobi olarak kullanabilecegi, ev hanimiyken sosyallesebilecegi bir kurs merkezi. Burada yalniz degiliz, bizlere her zaman yardimci olan Halk Egitim Müdürlerimiz, Ilçe Milli Egitim Müdürlerimiz, Kaymakamliklarimiz, Valiligimiz beraber yapiyoruz. Bunlar aslinda bir nevi kariyer merkezi. Her açtigimiz kurs aslinda bir ihtiyaci tamamliyor ve sonrasinda meslege dönüstürüyor. Biz, Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak bunu bir baslangiç olarak görüyoruz.” dedi.

“Hizmet, siyasetle gelir ama siyaseti yapan insanlardir. Insanin kalitesi o siyasetin kalitesini belirler.” diyerek sözlerini sürdüren Baskan Yücel Yilmaz “Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani olarak buradaki haziruna söz veriyorum; Allah nasip ederse her ikimizde makamda olursak Cumhur ittifaki Gömeç Belediye Baskan Adayi Kazim Arslan abinin talepleri bizim için emirdir, hizli bir sekilde yapariz. Gömeç’in sorunlari bir ilçe için büyük olabilir ama Büyüksehir için basladigimiz zaman bitirebilecegimiz isler var, hizmetler var. Allah nasip ederse simdi geldik, gördük. Temel belediyecilik hizmetlerinin yani sira; Gömeç’e as, is getirecek organizasyonlar belki bir meslek yüksekokulu, sahilde yapilacak dalis kulübü gibi 12 ay turist getirecek yatirimlar yapacagiz. BALMEK Kurslarimiz, Gömeç’e hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA