Arikan'dan Cevap Açiklamasi 'Degisen Hiçbir Sey Olmayacak'

Kayseri Milletvekili ve Saadet Partisi Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mahmut Arikan; Il Seçim Kurulu’nun pankart ve afis yasaklarini degerlendirdi.

Arikan'dan Cevap Açiklamasi 'Degisen Hiçbir Sey Olmayacak'
Geçtigimiz günlerde AK Parti Kayseri Il Baskanligi, Il Seçim Kurulu’na siyasi partilerin afislerinin görsel ve çevre kirliligi olusturdugu gerekçesiyle; bu afislerin kaldirilmasi yönünde bir dilekçe vermisti. Il Seçim Kurulu dün karari onayladi, sehirdeki tüm pankartlar toplatilmaya basladi.

Kayseri Milletvekili ve Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mahmut Arikan; AK Parti ve mevcut belediye baskanlarina ithafen ’Pankartlari yokmus gibi davraniyorlar’ diyerek kararin zamanina dikkat çekti Arikan; "Sanki 2 aydir, neredeyse 3 metrede bir kendi bayraklari, pankartlari yokmus gibi bir davranis söz konusu. Bu itiraz iki ay önce yapilmis olsaydi samimi bulurduk. Fakat mesele basit! Billboard dönemi baslayinca; belediyenin parasiyla, bizim paramizla, kamunun bütün gücüyle sadece kendi fotograflarini asmayi planliyorlar" dedi.

Bu yasaklarin, kendilerini etkilemeyecegini ifade eden Arikan, diger adaylarin sesinin kisildigini söyledi.

Arikan; "Sunu ifade edeyim; sayin baskanlar; sizin bu tip basit hesaplariniz, bizim için bir sorun teskil etmiyor. Biliyoruz; rahatsiz oldunuz, sehrin her yerinde bizi görüyordunuz. Simdi degisen bir sey olmayacak, yine bizi görmeye devam edeceksiniz! Biz; helal paramizla, kurallar çerçevesinde her türlü çalismayi yürütecegiz! Fakat bizim disimizda; billboardlara giremeyecek, sesini duyuramayacak adaylar varsa onlarin sesini kismak, önünü kesmek yaris ahlakina sigmaz. Gelin bu seçimleri, hep beraber bir demokrasi sölenine çevirelim. Eger milletimiz bir degisim diyorsa, bunun da önünü cesurca açalim! Eger milletin size olan bir öfkesi varsa bunu itfaiye ve zabita araciyla sökemezsiniz. Sunu da unutmayin; hemserilerimizin bize olan sevgisini kamu kaynaklariyla elde edemeyeceksiniz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA