Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Iç Ege, Orta ve Dogu Akdeniz, Karadeniz, Iç Anadolu, Dogu ve Güneydogu Anadolu’nun yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Genellikle yagmur ve saganak, Iç Ege’nin yüksekleri, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunun yükseklerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde görülecek olan yagislarin; Adana, Osmaniye, Kahramanmaras, Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Mus, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda çig tehlikesi bulunuyor.

Hava sicakliginin kuzey, iç ve dogu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle güney ve dogu yönlerden, ögleden itibaren bati kesimlerde kuzeybatidan hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Akdeniz, Iç Anadolu’nun dogusu, Orta ve Dogu Karadeniz’in iç kesimler ile Dogu Anadolu’nun batisinda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Çok bulutlu, ögle saatlerinde yagmur ve saganak yagisli 11

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 11

Izmir: Parçali ve çok bulutlu 17

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. 18

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, dogu ilçeleri saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli 18

Samsun: Çok bulutlu, ögleden itibaren aralikli yagmurlu 12

Trabzon: Çok bulutlu, ögleden itibaren aralikli yagmurlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; aksam saatlerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. 14

Erzurum: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri yer yer kar yagisli 5

Diyarbakir: Çok bulutlu, ögleden itibaren aralikli saganak yagisli 14
Kaynak: İHA