AFAD'dan Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Karabük’te Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ekipleri tarafindan 1-7 Mart Deprem Haftasi etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen deprem tatbikati gerçegi aratmadi.

AFAD'dan Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati
Karabük’te 1-7 Mart Deprem Haftasi dolayisiyla çesitli etkinlikleri düzenleniyor. Okullarda baslayan deprem ani ve tahliye tatbikatlarinin ardindan Safranbolu ilçesine bagli Kadibükü Köyü köprüsünde Saha Uzantili Tamp Deprem Tatbikati yapildi. Senaryo geregi 6,4 büyüklügünde depremin ardindan ekipler harekete geçirildi. Ildeki kurumlar ve sivil toplum kuruluslarina bagli arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ilk önce depremin meydana getirdigi hasar sonrasi dereye uçan aracin üzerinde mahsur kalan bir vatandas bot yardimiyla kurtarildi. Deprem sonrasi mahsur kalan vatandaslar ekipler tarafindan kurtarilip saglik ekiplerine teslim edildi. Daha sonra deprem nedeniyle yikilan alanda Jandarma Arama-Kurtarma Köpegi’nin yerini tespit ettigi afetzede ekiplerin çalismalariyla kurtarilirken, yakinlarinin kurtarilmasi için alana girmeye çalisan vatandaslara yönelik jandarmanin müdahalesi gerçegi aratmadi.

Tatbikat itfaiye ekiplerinin çikan yangini söndürmesiyle sona erdi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan AFAD Il Müdürü Gazanfer Erbay, Deprem Haftasi’nda çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Erbay, “Ülkemiz artik deprem bölgesi. 6 Subat’ta yasadigimiz depremlerde de 53 bin vatandasimiz hayatini kaybetti. 100 binin üzerinde vatandasimizda yaralandi. Onun için depremlere karsi her zaman hazirlikli olmamiz lazim. Etkin müdahale, hizli müdahale için bu tür tatbikatlarda müdahale gücümüzü daha çok kuvvetlendiriyoruz. Bu tür tatbikatlari sürdürecegiz. Hizli ve etkin bir müdahale için canlar kurtarmaya devam edecegiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA