Van'da Halk Oyunlari Senligi Basladi
Van Valiligi himayelerinde Van Büyüksehir Belediyesinin destegi ve Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde devam eden ‘Kültür Sanat Van Projesi’ kapsaminda düzenlenen ‘Halk Oyunlari Senligi’ basladi.

Katilimin yogun oldugu senlik, saygi durusunda bulunmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.
Tanitim videosu ve açilis gösterilerinin ardindan kürsüye çikan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, bütün çabalarinin çocuklarin hayallerini gerçeklestirmelerine katki saglamak oldugunu belirtti.
Van’da kültür, sanat anlaminda güzel islerin yapildigina dikkat çeken Balci, “Bunlardan biri de hemen hemen tüm okullarda folklor ekiplerinin kurulmasidir. Folklor ayni zamanda bir sanat, bir estetik, bir spor, bir güzellik, dayanisma, yardimlasma ve sanatsal bir faaliyettir. Ögrenciler de güzel hazirlanmislar. Çok keyifle izledim. Onlara emek veren usta ögreticilerimize, ögretmenlerimize, okul müdürlerimize ve ilçe müdürlerimize tesekkür ediyorum” dedi.
Konusmasinda folklora katilan ögrencilere tavsiyelerde de bulunan Balci, “Folklara katilan ögrencilerden istedigim su. Ayni zamanda derslerinize de siki çalisin. Derslerinizde de basarili olun. Kitap okumayi ihmal etmiyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam hem kitaplarimi okurum hem derslerime siki çalisirim hem de folklor ekiplerinde yer alirim. Etkinlige katilan tüm ögrencilere kitap ve spor ayakkabi hediyemiz olacaktir. Ben tüm ögrencilere basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Il Milli Egitim Müdürü Nurettin Aras ise Türkiye’nin dünyanin en büyük kültür zenginligine sahip oldugunu belirterek, “Dogudan batiya, kuzeyden güneye kadar farkli renkleri, farkli kültürleri ve yörelerin tavirlarini çok güzel bir sekilde yansitan çocuklarimizin gözlerinden öpüyor, onlari tebrik ediyorum” diye konustu.
Konusmalarin ardindan senlik, okullar tarafindan hazirlanan gösterilerle devam etti.
