Iklim Degisikligiyle Mücadele Için Dijital Belediye Hizmetleri’nin Artirilmasi çerçevesinde düzenlenen Dijital Hizmetler Çalistayi için Litvanya Druskininkai Belediyesi’nden 15 kisilik heyet Melikgazi Belediyesi’ne gelerek, karsilikli dijital hizmetlerinin arttirilmasina yönelik çalismalar yapti.
Projenin 2. Çalistayi için Litvanyali heyeti Melikgazi’de agirladiklarini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; "Melikgazi Belediyemiz Avrupa Birligi destegi ile uygulamaya basladigi projeler ile yerel yönetimlere model olmaya devam ediyor. ‘Iklim Degisikligiyle Mücadele Için Dijital Belediye Hizmetlerinin Artirilmasi-DigiEdu’ projesi 98 proje içinden seçilen 6 projeden biri olmustu. Avrupa Birligi Erasmus+ Yetiskin Egitimi Programi kapsaminda finans destegi alan projede Melikgazi Belediyesi ile Litvanya Druskininkai Belediyesi ortak çalismalar gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Iklim degisikligi ile mücadeleye katki saglayacak projede, dijital belediye hizmetlerinin sayi ve niteliginin arttirilmasi ve bu hizmetlerinin kullanim oraninin yükseltilmesi ile insan hareketliliginin ve buna bagli araç kullaniminin azaltilmasi hedefleniyor. Litvanya’dan gelen yabanci misafirlerimizin iklim degisikligi ile mücadele kapsaminda hazirladigimiz projenin ilçemize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Belediyemiz birçok projesiyle Avrupa Birligi’nden hibe alan bir belediye. Bu konudaki emekleri için ARGE Müdürlügümüze tesekkür ederim" dedi.
Melikgazi Belediyesi’nden yetkililer Avrupali heyete Akil Küpü Kütüphanesi ile belediyenin birimlerini hem gezdirdi hem de belediyenin yaptigi projeleri ve çalismalari hakkinda da bilgi verdi.