Isçilere Yüzde 110 Zam

Haliliye Belediyesi ile Hizmet-is Sendikasi arasinda imzalanan toplu is sözlesmesiyle isçilere yüzde 110 oraninda zam yapildi.

Isçilere Yüzde 110 Zam
Haliliye Belediyesi ile Hizmet-is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Recep Tayyip Erdogan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine, TBMM Baskanvekili ve AK Parti Sanliurfa Milletvekili Bekir Bozdag, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, önceki dönem milletvekili Seydi Eyyüpoglu, AK Parti MKYK Üyesi Ibrahim Halil Yildiz, Hizmet- Is Sendikasi Sanliurfa 1 Nolu Sube Baskani Seydi Eyyüpoglu ve Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat ile belediye personeli katildi.

Isçinin her zaman yanlarinda olduklarini ifade eden Baskan Mehmet Canpolat, personel maaslarina yüzde 110 oraninda zam yapildiginin müjdesini vererek, “Seydi Eyyüpoglu baskanimin hakkini inkar edemeyiz. Ilk günden bu tarafa 5 yil boyunca sizler için sürekli gidip geldi ama Allah’a hamdolsun diger belediyelerimizin de oldugu gibi Haliliye Belediyemiz de her zaman isçi kardeslerimizin yaninda oldu. Haliliye Belediyesinin bütçesini son haddine kadar zorlayarak, sizlerin yaninda bes yil boyunca en yüksek oranlarla yer aldik. Önümüzde bir süreç geldi. Önümüzdeki süreçte atacagimiz üç yillik imza ile bizler yine sizlerin yaninda olmaya gayret edecegiz. Sunu ifade edeyim, yüzde 110 zam isçi kardeslerimize hayirli olsun” dedi.

Hizmet- Is Sendikasi Sanliurfa 1 Nolu Sube Baskani Seydi Eyyüpoglu ise verilen zam oraninin yüksek bir oran oldugunun altini çizerek, “Haliliye Belediye baskani toplu is sözlesmesinde önceki dönem sözlesmemizde oldugu gibi belediye bütçesini son haddine kadar kullandi. Siz degerli emekçi kardeslerimizin refah seviyesini yükseltmek için baskanimiz elinden geleni yapti. Bir önceki sözlesmemizde Türkiye’nin en yüksek sözlesmelerden birine imza attik. Bugünkü sözlesmemiz ile birlikte en düsük maas ortalama 34 bin lira olarak altinci ayda da gelecek enflasyon farki ile birlikte diger ilçelere göre en yüksek sözlesme Mehmet baskanimizin imzasi ile oldu” ifadelerini kullandi.

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, imza töreninde yaptigi konusmasinda, “Toplu is sözlesmemizin hayirli oldugunu görmenin mutlulugunu yasiyoruz. Degerli baskanlarimi tebrik ediyorum. Baskanlarim özellikle isçinin alin teri kurumadan hakkini veriniz düsturuna riayet ettiler” dedi.

Imza töreninde son olarak konusan TBMM Baskanvekili Bekir Bozdag, “Sendika Baskanimiz Seydi Eyyüpoglu ve Haliliye Belediye Baskanimiz Mehmet Canpolat kardesim beraber epey ugrastilar. Buradaki coskudan gördügüm kadariyla yüzde 110 zam oraniyla isi taçlandirdilar. Isçi kardeslerimizin her birinin gönüllerini, takdirlerini, dualarini kazandilar. Ben baskanlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesinin imza töreni gerçeklestirildi.

Verilen zam orani isçiler tarafindan da sevinçle karsilandi.
Kaynak: İHA