SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi

Gaziantepli is insani B. B. (63), uzun süredir yasadigi böbrek hastaligindan, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) ekibi tarafindan gerçeklestirilen basarili canli vericili böbrek nakli sayesinde kurtuldu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi
B. B., “Nefroloji bölümünden doktorum Prof. Dr. Mehtap Akdogan’in bir süredir takipli hastasiydim. Artik sagligima kavusmam için nakil olmam gerektigini söylediginde, biz de süreci baslattik” dedi.

Yakininin bagisladigi böbrekle yasamina yeni ve saglikli sayfa açan B. B., “Gerekli tetkikleri yapip, prosedürleri tamamladik. Basarili bir sekilde, ikimiz de saglikli olarak ameliyat yapildi. Herkese çok tesekkür ediyorum” diyerek mutlulugunu dile getirdi.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi, Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehtap Akdogan ise uzun süredir, seker hastaligina bagli böbrek rahatsizligi ve yetmezligi nedeni ile takip ettikleri B.B’nin, damar yapisinda da ciddi sorunlar bulunmasina ragmen çok basarili geçen ameliyatla kendisini böbrek yetmezliginden kurtardiklarini söyledi.



Prof. Dr. Akdogan, “Dogru ve zamaninda tedavi ile hastamiz çok daha saglikli bir sekilde hayatina devam edebilecek. Böbrek nakli, hastalarin yasaminda yeni bir sayfa açiyor” degerlendirmesini yapti.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi, Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yücel Yüksel de seker (diyabet) hastaligina bagli böbrek yetmezligi gelisen hastanin genel olarak saglik sorunlari da yasadigina dikkat çekti.

Kalp ve damar tutulumu olan hastanin ameliyatinin zorlayici olduguna vurgu yapan Doç. Dr. Yüksel, söyle devam etti:

“Hastanin ameliyattan önce çekilen tomografisinde, bacaklara giden damarlarda ciddi derecede damar sertligi belirlendi. Bu gibi durumlarda naklin yapilmama ihtimali de vardir. Hastamizi bilgilendirip, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Bülent Mese Hocamiz ile ameliyata girerek, damarlarin durumunu degerlendirdik. Böbrek damarini takabilecegimiz küçük bir damar alani oldugunu tespit ederek buraya çok basarili bir sekilde böbrek naklini gerçeklestirdik. Hastamiz ameliyat sonrasi altinci gün sifa ile taburcu oldu. Tüm ekip olarak basarili bir süreçle hastamizi sagligina kavusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Anesteziyoloji ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Doç. Dr. Betül Simsek, hastanin kalp ve damar ile seker hastaligina bagli sorunlar yasamasi nedeniyle zorlu bir süreç geçirdigini, bu nedenle de ameliyat sürecinde iki anestezi hekimi tarafindan sürekli gözetim altina alindigini kaydetti.

Hastanin ameliyattan önceki saglik sorunlarinin böbrek nakil ameliyatinin hemen sonrasinda çok hizli düzelmeye basladigini anlatan Doç. Dr. Simsek, “Bu sayede hastamizi, yogun bakim ihtiyaci olmadan, servise çok rahat çikarabildik” diye konustu.

Kaynak: İHA