Oyak Renault, BTÜ Gelisim Zirvesi'nde

Oyak Renault’un deneyimli isimleri, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ögrencileriyle bir araya geldi. Deneyimlerini aktaran tecrübeli isimler, “proje yönetimi nasil olmali”, “mezunlari otomotiv sektöründe neler bekliyor” gibi sorulari cevapladi.

Oyak Renault, BTÜ Gelisim Zirvesi'nde
BTÜ Kariyer ve Gelisim Toplulugu ile Haciwatt Elektrikli Araç Takimi’nin ortaklasa gerçeklestirdigi ‘Oyak Renault Kampüste Gelisim Zirvesi’ Mimar Sinan Yerleskesi Erguvan Salon’da yapildi. Etkinlige; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Uyanik ve Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Rektör Çaglar, “Üniversitemiz, sanayi ile akademi arasinda köprü kurma misyonunu önemsiyor ve bu tür etkinlikler bu misyona katki sagliyor. Oyak Renault, Bursa’mizin ve ülkemizin otomotiv endüstrisinin önemli küresel aktörlerinden biri olarak sadece sektördeki basarisiyla degil ayrica insan kaynaklarina verdigi degerleriyle de taniniyor. Bu nedenle bugün burada bizimle olmaniz, ögrencilerimize büyük bir ilham kaynagi olacak. Buradaki etkinlik, ögrencilerimizin kariyer hedeflerine ulasmalari ve sektörle ilgili degerli bilgiler edinmeleri için önemli bir firsat sunuyor. Sizlerin tecrübe ve bilgileriniz onlarin mesleki gelisimlerine büyük katki saglayacak” dedi.

Konusmalarin ardindan Oyak Renault Proje Yöneticisi Ekrem Köse, ögrencilerle tecrübelerini paylasti. Proje yöneticisinin görevleri, meslekte karsilasilan sorunlar, proje yönetiminin nasil yapildigi gibi konu basliklarini detaylariyla anlatan Ekrem Köse, kalite, maliyet ve sürenin bir proje yöneticisi için en önemli noktalar oldugunu vurguladi. Oyak Renault Yetenek Kazandirma Uzmani Hayriye Elif Tavan ise Renault’un faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Etkinlik kapsaminda insan kaynaklari sunumu, mülakat demosu ve mühendislik sunumlari gerçeklestirildi.

Ögrencilerin sorularini yöneltme firsati da buldugu Gelisim Zirvesi, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar’in katilimcilara tesekkür belgesi takdim etmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA