Jandarma, Sürücüleri Hem Denetledi Hem Bilgilendirdi

Aydin’in Kusadasi ilçesinde trafik denetimlerine araliksiz devam eden jandarma ekipleri, ilçe genelinde gerçeklestirdigi denetimlerde sürücüleri hem denetledi hem bilgilendirdi.

Jandarma, Sürücüleri Hem Denetledi Hem Bilgilendirdi


Aydin Il Jandarma Komutanligi koordinesinde il genelinde gerçeklestirilen trafik denetimleri araliksiz devam ediyor. Yapilan denetimlerde sürücüler, yaya önceligi basta olmak üzere trafik kurallari konusunda bilgilendiriliyor. Bu çerçevede Kusadasi Ilçe Jandarma Komutanligi Trafik Tim Komutanliginca, Güzelçamli Mahallesi’nde trafik denetimi gerçeklestirildi.

Havalarin da isinmasi ile birlikte artan motosiklet kullanimi sonrasinda denetimleri de siklastiran trafik ekipleri, sürücüleri önce denetledi daha sonra bilgilendirdi. Motosiklet, motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet sürücülerinin uymasi gereken kurallar, koruma basligi ve koruma gözlügü kullanimi, geçis hakki, geçis önceligi, geçis kolayligi, saga ve sola dönüs kurallari, degisen yönetmelik kapsaminda 125 cc’ye kadar motosiklet kullanacaklarin uymasi gereken yasal mevzuat ve temel trafik kurallari konularinda bilgilendirme yapilarak brosür dagitildi.
Kaynak: İHA