Israil'in Halep Saldirisina Rusya'dan Kinama

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Israil’in Suriye’nin Halep kenti kirsalina gerçeklestirdigi saldirisini “tamamen kabul edilemez” ifadeleriyle niteleyerek kinadi.

Israil’in Suriye’de bugün düzenledigi saldiriya iliskin Rusya’dan açiklama geldi. Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Israil güçleri tarafindan Halep kenti kirsalindaki farkli noktalara düzenlenen ve 42 kisinin ölümüne neden olan saldirilari kinadi. Zaharova açiklamasinda, “Suriye’ye yönelik, ülkenin egemenliginin ve uluslararasi hukukun temel normlarinin açik bir ihlalini teskil eden bu tür saldirgan eylemler kategorik olarak kabul edilemez” ifadelerini kullandi.

Ingiltere merkezli Suriye Insan Haklari Gözlemevinden saldirinin ardindan yapilan açiklamada, Israil’in Halep Uluslararasi Havaalani yakinindaki bir silah deposunu vurdugu ve siddetli patlama meydana geldigi belirtilmis, bölgede Hizbullah’a ait silah depolarinin da bulundugu ifade edilmisti. Hizbullah’tan yapilan açiklamada da saldiri dogrulanmis, ölen 6 kisinin isimleri paylasilmisti.
Kaynak: İHA