Israil'den Halep'e Saldiri Açiklamasi 38 Ölü

Israil’in Suriye’nin Halep kentinin kirsalina gerçeklestirdigi saldirida aralarinda sivillerin de bulundugu 38 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Suriye Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada, Israil ordusunun ve bazi silahli gruplarin saat 01.45 siralarinda Halep kirsalindaki farkli noktalari hedef aldigi duyuruldu. Saldiri sonucu çok sayida asker ve sivilin öldügü, kamu binalarinda ve özel mülklerde hasar meydana geldigi belirtildi. Ingiltere merkezli Suriye Insan Haklari Gözlemevinden yapilan açiklamada, Israil’in Halep Uluslararasi Havaalani yakinindaki bir silah deposunu vurdugu, siddetli patlama meydana geldigi ve en az 36 Suriye askerinin öldügü aktarildi. Bölgede Hizbullah’a ait silah depolarinin da bulundugu ifade edildi. Reuters haber ajansinin iki güvenlik kaynagina dayandirdigi haberinde ise Israil ordusu ve bazi silahli gruplar tarafindan Halep’e gerçeklestirilen saldirilarda 5’i Hizbullah mensubu, 33’ü sivil ve asker olmak üzere en az 38 kisinin öldügü ifade edildi. Israil ordusu ise henüz saldiriya iliskin açiklama yapmadi.

Israil, Suriye’nin dogu, güney ve kuzeybatisi ile baskent Sam çevresindeki alanlarda Hizbullah da dahil olmak üzere Iran baglantili gruplara ait noktalara sik sik saldirilar düzenliyor.
Kaynak: İHA