Camide 'Siber Dolandiricilik' Uyarisi

Adana’da camilerde, ‘siber dolandiricilik’ uyarisi yapildi. Vatandaslar internet ve sosyal medya üzerinden yapilan dolandiricilik olaylarina karsi bilgilendirildi.

Camide 'Siber Dolandiricilik' Uyarisi
Adana Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler, internet ve sosyal medya üzerinden yapilan dolandiricilik olaylarina karsi Adana Il Müftülügü ile ortak çalisma yapti.

Merkez Camisi’nde merkezi sistemle kentteki bin 490 camiye gelen yaklasik 383 bin kisiye Adana Il Müftüsü Mehmet Tasçi vaaz verip, ‘siber dolandiricilik’ uyarisi yapti. Ayrica Tasçi, sosyal medya ve güvenli internet kullanimi noktasinda bilgilendirme yapti. Müftü Tasçi, “Öyle çalisiyorlar ki, her zamana ve zemine göre bir yol buluyorlar. Insanlari kandirip dolandirmak, onlarin paralarini çalmak için seytanin bile aklina gelmeyecek yöntemlere basvuruyorlar” dedi.

Mehmet Tasçi, Ramazan ayi nedeniyle yapilan yardimlarla olarak hazirlanan ‘sahte ilanlar’ konusunda da dikkatli olunmasi uyarisinda bulunup, telefonda kendisini hakim, savci ve polis olarak tanitan kisilere de itibar edilmemesini istedi.

Namazin ardindan polis ekipleri camiden çikanlara bilgilendirme brosürü dagitti.

Kaynak: İHA