Düzce Üniversitesi'nde Free Mover Programi Basladi

Ögrencilerin bir yariyil veya bir akademik yil için yurt disindaki bir üniversitede Free Mover ögrencisi (misafir ögrenci) statüsünde ögrenim gördükleri Free Mover programi Düzce Üniversitesi’nde uygulanmaya basladi.

Düzce Üniversitesi'nde Free Mover Programi Basladi
Düzce Üniversitesi’nde ilk defa baslayan program hakkinda görüslerini dile getiren Uluslarararasi Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, “Erasmus yoluyla ögrenci degisimi programlari yürütmekteyiz. Ancak bütçeden dolayi bu programlardan sinirli sayida ögrenciler faydalanmaktadir. Erasmus ülkesi olmayan diger ülkelerdeki üniversitelerle de is birligimizi gelistirmek, ögrenci degisimini daha fazla saglamak için bu dönem bu programa basladik. Su anda is birligi anlasmamizin oldugu üniversitelerle karsilikli olarak herhangi bir ücret talep etmeden bu programi yürütmekteyiz. Program kapsaminda ilk defa Gürcistan Üniversitesi’nden Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyati Bölümü’nde misafir ögrenci olarak Ketevan Cinikasviliyim ve Tamriko Kakhadze ögrenim görüyor. Önümüzdeki dönem daha fazla üniversiteyle is birligi yaparak Free Mover programi ögrenci degisimini arttirmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Free Mover programi ögrencisi Ketevan Cinikasviliyim konuyla ilgili olarak “Hayatta insanin hedefleri önemlidir. Gürcistan Üniversitesi’nde, Dogu Bilimleri Fakültesi’nde egitim gören bir ögrenci olarak hedeflerime giden yolculugum Düzce’de devam ediyor. Düzce Üniversitesi’nde, Tür Dili ve Edebiyati Bölümü’nde bu dönem ögrenim görmekteyim. Her sey çok aniden oldu ama burada yasamak çok güzel. Her sey Sibel hocanin Gürcistan’a gelisiyle degisti. Ben en az bir dönem Türkiye’deki üniversitelerin birinde ögrenim görmek istiyordum. Sibel Bayram, Gürcistan’daki farkli okullari ve bizim üniversitemizi de ziyaret etti. Düzce Üniversitesi hakkinda bilgi edindim ve bana çok ilginç geldi. Bana buraya gelmeyi teklif etti. Tabii ben de bu firsati kaçirmadim ve çok da memnunum. Buradaki insanlara, akademisyenlere, ögrencilere, herkese çok alistik. Farkli kulüplere katildik ve ögrencilik hayatimiz daha ilginç geçiyor. Burada olmak benim ve gelecegim için çok faydali. Bunun için tabii Düzce Üniversitesi’ne ve bu konuda çalisan herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Programdan faydalanan Tamriko Kakhadze ise “Düzce Üniversitesi hakkinda bilgiyi Doç. Dr. Sibel Bayram’dan ögrendim ve bu firsati kaçirmamam gerektigini düsündüm. Düzce Üniversitesi bana bir sömestre boyunca Türkiye’de egitim görme firsati verdi ve ben de hemen kabul ettim. Hocalarimin yardimiyla kisa sürede Düzce’ye geldim ve buradaki maceram basladi.

Düzce’ye gelmeden önce yeni bir ülkeye nasil uyum saglayacagim konusunda endiselerim vardi ama geldikten sonra beklentilerimin ötesine geçti. Kisa sürede hem sehre, hem de üniversiteye alistim. Türkiye’de kaliteli bir egitim almayi, farkli kültür ve geleneklere sahip insanlarla tanismayi umuyordum ve Düzde Üniversitesi tüm bunlari gerçeklestirmemi sagladi. Üniversitenin sundugu egitimin kalitesini, nitelikli akademik kadrosunu ve çesitli bölümlerdeki akademik programlari gerçekten çok begeniyorum. Bu kisa zamanda çok sey ögrendim ve umarim daha birçok sey ögrenecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA