Aydin'i Üzen Ölüm

Çesitli bulus ve ilginç icatlari ile Aydin’in basta incir ve zeytini olmak üzere tarimsal ürünleri ve endemik bitkilerine deger katmak için mücadele veren isimlerden Mucit Isadamlari Platformu (MUTIAP) üyesi Mehmet Simsek hayatini kaybetti. Mehmet Simsek’in ani ölümü sevenlerini ve camiayi üzdü.

Aydin'i Üzen Ölüm
Aci haberi duyuran Karya Farma HBX AR-GE BAP (Bilimsel Arastirmalar Projeleri) Yönetim Kurulu Baskani Hakan Baslik, “Yillarca birlikte çalistigimiz ve dünyada ilk kez incir çekirdegi yagini bilimsel olarak ortaya çikaran Mehmet Simsek abimiz hayatini kaybetti. O dünya iyisi bir insandi. Ve hayatini bilime ve insanliga adamis bir kisiydi” dedi.

15 Ocak 1964 dogumlu olan Mehmet Simsek’in kalp rahatsizligina bagli olarak bir süredir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördügü bu gece yarisi hayatini kaybettigi bildirildi.

3 kiz çocugu babasi olan ve kizlarinin 3’ünü de mühendis yetistiren Mehmet Simsek’in memleketi Kuyucak Pamukören’de bugün topraga verilecegi ögrenildi.

Ilginç bilimsel çalismalari ve yorulmak bilmeyen enerjisi ile taninan Mehmet Simsek yaklasik 14 yil önce incir çekirdeginin yagini çikarip, ilaç ve kozmatik sanayinin yani sira spa merkezlerinde kullanilacak önemli bir ürünün ortaya çikarilmasina öncülük etmisti.
Kaynak: İHA