Tekirdag'da Risk Azaltma Plani Toplantisi

Tekirdag’da Il Risk Azaltma Plani (IRAP) toplantisi gerçeklestirildi.

Tekirdag'da Risk Azaltma Plani Toplantisi
AFAD Marmara Afet Risklerini Azaltma Daire Baskani Gökhan Yilmaz’in katilimiyla AFAD Tekirdag Il Müdürlügü toplanti salonunda Il Risk Azaltma Plani (IRAP) toplantisi gerçeklestirildi.

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler; afetlerden dolayi olusabilecek can ve mal kayiplarini azaltmak, güvenli sehirler olusturmak, kaynaklarin etkili kullanimini saglamak, paydaslar arasinda is birligini artirmak, müdahale ve iyilestirme çalismalari için yapilan harcamalari azaltmak ve toplumsal bilinci artirmak için, risk azaltma faaliyetlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Ülkenin neredeyse tamaminda çesitli afet riskleri yüksek olmakla birlikte; olasi Marmara Depremi, bölgede son yillarda yasanan sel ve taskinlar ile endüstriyel kazalar, bölgenin Türkiye içindeki barindirdigi nüfus, ekonomik aktiviteler, büyük isletme ve limanlarin varligi bölge için öncelikli ve özellikli çalismalarin yürütülmesi ihtiyacini dogurmasi nedeniyle çesitli toplantilar yapiliyor.

Bu çerçevede AFAD Marmara Afet Risklerini Azaltma Daire Baskani Gökhan Yilmaz’in yani sira Vali Yardimcisi V. Mustafa Güler’in katilimlari ve baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Tekirdag IRAP Il Izleme ve Degerlendirme Komisyonu (IDK) temsilcileri ile yapisal eylemlerden sorumlu kurumlarinin yöneticileri katilim sagladi.

Toplanti sonrasinda Daire Baskani Yilmaz, Risk Azaltma Grup üyeleriyle birlikte Valimiz Recep Soytürk’ü ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA