Kagithane'de Hemsehriler Bulusuyor

Kagithane Belediyesi, bu ramazan hemsehrileri bir araya getirdi. Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin’in öncülügünde ilçede yogunlukta yasayan illerin vatandaslari iftar sofralarinda bulusuyor.

Kagithane'de Hemsehriler Bulusuyor
Kagithane Belediyesine ait Merkez’deki Yeni Kültür Merkezi’nde gerçeklesen iftar programlarinda hem asil memleketleri ayni olan vatandaslar birbiriyle tanisip kaynasiyor hem de yasadiklari Kagithane’ye aidiyetleri artiyor. Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin’in ev sahipliginde gerçeklesen bulusmalarda talep ve öneriler de degerlendiriliyor. Kagithane’de yasayan ve aslen ata topragi Sivas, Bitlis, Siirt, Erzincan, Ardahan, Kars, Igdir, Trabzon, Rize, Ordu, Samsun, Tokat, Kastamonu, Giresun, Rumeli, Sinop, Bartin, Karabük, Zonguldak, Bolu, Bayburt, Gümüshane, Erzurum ve Istanbul olan vatandaslar iftarda bulusarak tanisip kaynasti. Iftar programlarinda vatandaslarin Baskan Öztekin’e ilgisi de yogundu.

Baskan Öztekin bulusmalarda Anadolu’ya yapilan desteklerden de bahsederek, "Görevde bes yili geride biraktik. Yeni bir döneme hazirlaniyoruz. Sizlere verdigimiz sözlerin iki katindan fazlasini tutarak Kagithane’mize 100’ün üzerinde hizmet kazandirdik. Bu dönem Anadolu’ya da birçok desteklerimiz oldu. Ülkemiz, ‘Asrin Felaketi’ olarak nitelenen, dünyada esine rastlanmamis, Kahramanmaras merkezli, 11 ili etkileyen iki depremi ayni gün yasadi. Acimiz, kelimelerle tarifi olamayacak kadar büyük. Deprem sehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yarali vatandaslarimiza saglik ve sabirlar dilerim. Deprem, ülkece yasadigimiz tek afet degildi. Hatirlayacaginiz üzere; geçen yillarda Hatay, Mugla ve Antalya’da çikan yanginlarin ardindan; Kastamonu, Bartin ve Sinop’ta sel felaketiyle karsi karsiya kaldik. Tüm bu felaket anlarinda sahadaydik. Bugüne kadar afet bölgelerine 100 tirdan fazla yardim malzemesi desteginde ve yangindan zarar gören illerimize 20 bin fidan desteginde bulunduk. Yani sira Anadolu’nun çesitli ilçe ve köylerine meydanlar, spor sahalari, yesil alan ve parklar kazandirdik. Yeni dönemde de ayni gayretle Anadolu’ya desteklerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA