Dere Simsiyah Akti, Ekipler Harekete Geçti

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinden geçen Kule Dere simsiyah akti. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile Çevre Sehircilik Il Müdürlügü ekipleri dereden numune aldi. Derenin kirliligine sebep olan firmanin tespiti için çalismalar sürüyor.

Dere Simsiyah Akti, Ekipler Harekete Geçti
Kartepe Dumlupinar Mahallesinden geçen Kule Derenin siyah aktigini gören vatandaslar hemen ekiplere haber verdi. Dumlupinar Mahallesi Muhtari Ibrahim Kir’da olay yerine gelerek Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ekiplerini çagirdi. Kocaeli Valiligi Çevre Sehircilik Il Müdürlügü ekipleri de siyah akan derede inceleme yapti. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Çevre Kontrol Dairesi ekipleri, zabita esliginde dereden numune aldi.

"Bugün mor renkte akiyor"

Her sabah bölgede yürüyüs yaptigini ifade eden mahalle sakini Cüneyt Tas, "Bugün uzun süreli böyle mor renkte akiyor. Bunun pek çok sebebi olabilir ama fabrikanin desarjindan kaynaklanan bir renklenme bu. Sikayet ettik, insallah bir netice alabiliriz" dedi.



"Eskiden balik tutuluyordu, simdi fabrikalarin kirliliginden geçilmiyor"

Derede inceleme yapan Dumlupinar Mahallesi Muhtari Ibrahim Kir ise, "Kule Deresinden sürekli atik su, pislik geçiyor. Her seferinde kamu kurumlarina haber veriyorum, geliyorlar numune aliyorlar ama bu sikinti çözülmüyor. Bu konunun, çözüm odakli olmasini istiyoruz. Bu derenin berrak akmasini talep ediyoruz. Eskiden balik tutuluyordu, su anda pislikten, kokudan, fabrikalarin hava kirliliginden geçilmiyor. Bu konuda sikayetçiyiz" diye konustu.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile Kocaeli Valiligi ekipleri kirliligin kaynaginin tespiti için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA