Bitlis'te Karla Mücadele Çalismasi Devam Ediyor

Bitlis Il Özel Idaresi ekipleri kis mevsimi oldugu gibi mart ayinda da karla mücadelesini sürdürüyor.

Bitlis'te Karla Mücadele Çalismasi Devam Ediyor
Geçtigimiz günlerde yogun yagan kar yagisi sonrasinda kapanan köy yollari, il özel idaresine ait ekipler tarafindan açiliyor. En son yagan karla birlikte kentteki kar kalinligi 64 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi asti.

Kar yagisinin durmasinin ardindan il özel idaresine ait ekipler, mesai gözetmeksizin yaptigi çalismalarda 24 köy yolunu ulasima açti. Kalan 51 köy yolunda da gün boyunca çalismalar araliksiz devam etti. Il Özel Idaresi Merkez Santiye Sefi Nail Asit, mesai arkadaslari ile birlikte yarin sabaha kadar bütün köy yollarini yeniden ulasima açacaklarini söyledi.

Asit, “Dünden beri ilimizde etkili olan yogun kar yagisindan dolayi merkeze bagli köylerimizin tamamina yakini kapali durumdaydi. Dün aksam karin bir nebze durmasiyla beraber arkadaslarimizla beraber dün aksamdan beri mesai gözetmeksizin sabaha kadar yol açma çalismalarimizi sürdürdük. Yollarimizin yüzde seksenini açmis durumdayiz Bitlis genelinde 60 is makinesi ve 80 personelle karla mücadele çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Son yillarin en siddetli kislarindan birini dün yasadik. Yüksek yerlerde bir metreyi asan kar bulunmakta. Malumunuz Türkiye’de bazi bölgelerde denize girilirken biz burada halen karla mücadele çalismasina devam ediyoruz. Vatandaslarimiz rahat olsunlar. Mesai arkadaslarimizla, devletimizin tüm imkanlariyla sahadayiz. Insallah yarin sabaha kadar bütün köy yollarimizi vatandasin hizmetine açacagiz” dedi.

Kaynak: İHA