Baskan Tutuk'tan Uluslararasi Projeye Imza
Afetlere Dayanikli Toplumlar Gelistirmek Için Arastirma ve Egitim Merkezi Kurulmasi Projesi (MARTEST) çerçevesinde Yalova Belediyesi ile Gebze Teknik Üniversitesi arasinda protokol imzalandi.

“Japonya ile isbirligi yapmaktan memnuniyet duyuyoruz”
Projenin Yalova’ya büyük faydalar saglayacagini belirten Baskan Tutuk, sunlari kaydetti:
“MARTEST projesi ile afetlere karsi daha dirençli ve sürdürülebilir bir kent olusturmak için çalisacagiz. Proje sayesinde hem bilimsel hem de teknolojik anlamda gelisimimizi sürdürecegiz. Ilimizdeki tüm alt ve üst yapilar, deprem açisindan bilimsel olarak incelenecek. Inceleme sonuçlari raporlandirma ve haritalama çalismalariyla somutlastirilacak. Çalismalar sonucu elde edilecek çiktilar, afetler ile ilgili yapacagimiz diger çalismalara da altlik olusturacak. Proje kapsaminda yapilacak bilimsel çalismalar sonuçlandiginda, Yalova’mizda, halkimizin da istifadesine sunulacak olan afet risklerinin azaltilmasi, afet bilinci ve farkindaligi vb. konulari da içeren birçok egitim, seminer ve çalistay düzenlenecek. Japonya ile isbirligi yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Mayis ayinda Japonya’da yapilacak toplantida alinacak karar ile bu uluslararasi projenin resmi paydasi olacagiz. Yalova’mizin afet hazirligini, Ülkemizin önde gelen üniversite ve kurumlarinin yani sira deprem konusunda Dünya’nin en önde gelen ülkelerinden Japonya ile isbirligi içinde ayrica ele alacagiz.”
Protokol töreninde Gebze Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Akbas, Prof. Dr. Selçuk Toprak, Dr. Ceren Özer Sözdinler, Dr. Ahmet Anil Dindar, Ars. Gör. Serra Danis, Chuo Üniversitesi’nden Prof.Dr. Tori Arikawa, Kyoto Üniversitesi’nden Prof.Dr. Makiko Otani, Tokushima Üniversitesi’nden Prof. Dr. Toshitaka Baba, Ulusal Yer Bilimi ve Afet Direnci Arastirma Enstitüsü’nden (NIED) Dr. Naotaka Chikasada, Orta Dogu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçiner ve Japonya Uluslararasi Isbirligi Ajansi’ndan (JICA) proje koordinatörü Sho Amemiya da yer aldi.
