Vali Balci, Yeni Alinan Araçlari Inceledi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, büyüksehir belediyesi tarafindan yeni alinan araçlari hizmete aldi.

Vali Balci, Yeni Alinan Araçlari Inceledi
Büyüksehir belediyesi, hizmet kalitesi ve kapasitesini artirmak için 13 yeni araç daha aldi. Üç tanesi Van Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürlügüne görevlendirilen araçlari inceleyen Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, araçlarin kentteki hizmet kalitesini artiracagini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal yerleskesinde sergilenen 1 adet engelli tasima araci, 3 adet farkli özelliklerde basinç, kanal açma, vakum araci, 3 hayvan toplama ve 1 adet hayvan besleme araci ile 5 adet cenaze aracini inceleyen Vali Ozan Balci, araçlarin özellikleri hakkinda bilgi aldi.

Burada konusan Vali Ozan Balci, “Bizim temel felsefemiz Van’in imar, ihya ve insa edilmesi. Vanli hemsehrilerimizin huzur ve esenligine katki saglamak. Sehri gelecek nesillere hazirlamaktir. Vatandaslarimizin hizmeti için araç parkimizi güçlendiriyoruz. Ancak insana yapilan hizmetin disinda mahlukata da hizmet ediyoruz. Bu anlamda Van Sahipsiz Hayvanlar Birligini (VASHAB) kurduk. Van’daki belediyeler meclis karari alarak kesinlesen bütçelerinin yüzde birini VASHAB’a aktariyor. Hayvanlari da yalniz birakmiyoruz. Çünkü onlarla birlikte yasiyoruz. VASKI’ye aldigimiz araçlar disinda sahipsiz hayvanlar için mama araci, hayvan toplama araci ve tedavi bakim araçlari aldik. Ekiplerimiz de bu konuda çok iyi çalisiyorlar. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Programa Vali Yardimcisi Ahmet Tozlu, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan, VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, büyüksehir belediyesinin ilgili daire baskanlari ve kurum personelleri katildi.

Kaynak: İHA