Kars'ta Beyaz Esaret

Kars’ta beyaz esaret, 8 ayi kis olan kentte kis tüm siddetiyle sürüyor. Kar kalinliginin 2 metreyi geçtigi Gölbasi köyünde evler kar altinda kaldi. Kapali bulunan köy yolu Özel Idare ekiplerince açildi.

Kars'ta Beyaz Esaret
Kars’ta, “Mart kapidan baktirir, kazma kürek yaktirir” deyimi bir kez daha dogruladi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi hayati durma noktasina getirdi. Kar ve tipi köy yollarini ulasima kapatirken, vatandaslar ise bahar ayinda yagan kar ile birlikte kisi yeninden yasiyor.

“Nisan’a kadar kar kalkmaz”

Kars’in Susuz ilçesine bagli 2 bin 200 rakimda bulunan Gölbasi köyünde kis hükmünü sürmeye devam ediyor. Son yagan kar ile birlikte Nisan ayina kadar karin kalkmasinin mümkün olmadigini ifade eden Tolga Baysu, “Bahari beklerken tekrardan kis geldi. Yollar kapali sürekli ugrasiyoruz. Manzara su sekilde, böyle giderse kis Nisan’in 10 kadar devam eder. Hava bayagi soguk , hava durumuna baktigin zamanda zaten kar gösteriyor. Su an Özel Idare ekipleri yollarimizi açiyor. Bizlerde garajimizin önünü temizliyoruz. Yaklasik 2 metre kar var. Karla mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Öte yandan kar ve tipinin etkili oldugu Kars’ta Il Özel Idaresi’ne bagli ekipler, kapali köy yollarini tek tek ulasima açiyor. Ekiplerin yol açma çalismalarini bölgede etkili olan tipi olumsuz etkiliyor.

Kars’ta yüksek kesimlerde kis tüm siddetiyle devam ederken, bahar hazirliklari yapan vatandaslar ise son yagan kar ile birlikte kisi yeniden yasamaya basladi.

Bölgede hava sicakligi eksi 7 dereceyi görürken, yüksek kesimlerde kar yagisi araliklarla devam ediyor.
Kaynak: İHA