Bu Okulun Bilegi Bükülmüyor!

Sivas’ta düzenlenen Okullar Arasi Bilek Güresi Müsabakalari’na kisitli imkanlarla hazirlanarak katilan Sivas Uzuntepe Ilk-Ortaokulu toplamda 47 madalya kazanarak dikkat çekti.

Bu Okulun Bilegi Bükülmüyor!
Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün 2024 yili faaliyet programinda yer alan Okullar Arasi Bilek Güresi Müsabakalari geçtigimiz günlerde tamamlandi. Müsabakalara katilan Sivas Uzuntepe Ilkokulu-Ortaokulu elde ettigi derecelerle adindan sikça söz ettirdi. Kisitli imkanlarla il birinciligine hazirlanan okul, müsabakalarda toplamda 47 madalya kazanarak dikkat çekti. Küçük erkekler kategorisinde 14, küçük kizlar kategorisinde 14 ve bireysel kategoride 19 madalya kazanan okul, rakiplerini tek tek geçerek müsabakalara damgasini vurdu.

Konu hakkinda Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklama yapan Uzuntepe Ilk-Ortaokulu Müdürü Fatih Unas, ögrencileriyle gurur duyduklarini söyledi.

Unas, “Il birinciliginde bu sene 47 madalya elde ettik. Aslinda bu tesadüf degil. 2019’da 6 derece ile basladik. Pandemi de bir bosluk oldu ama geçen sene 34 madalya kazanarak zirveye çikardigimizi düsünürken bu sene bilek güresi masasi tedarik ettikten sonra 47 madalya kazandik. Ileriki yillarda ben hedefimizi 58 olarak koyuyorum. Bu ögrencilerimizin performansina da bagli. Türkiye derecesi de elde etmek istiyoruz. Okulumuzun imkanlari kisitli, bir spor salonumuz yada bir kapali alanimiz yok. Beden Egitimi Ögretmenimiz Mehtap Açil bu konularda istekli oldugu için çocuklara da bu yansimis durumda. Bilek güresi masamiz olmadigi için çocuklar profesyonel anlamda turnuvalara hazirlanamiyordu. Dogal olarak ögrenci masasi ve ögretmen masasi üzerinde çalisiyordu. Bu sene bilek güresi masasi ayarladik. Bu sekilde ögrenciler daha profesyonel anlamda egitim almaya basladilar ve o da derecelere yansidi. Bu sadece bizim degil turnuvayi düzenleyenlerinde dikkatini çekti. Havalar soguk oldugu zaman koridorda çalisiyoruz. Havalar iyi oldugu zaman da bahçede çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Mehtap Açil: “Çok mutlu ve gururluyuz”

Okulun Beden Egitimi Ögretmeni Mehtap Açil ise, 47 madalya kazanarak büyük bir derece elde ettiklerini vurguladi. Açil, “Açikçasi çok mutlu ve gururluyuz. Biz bilek güresine 2018’de basladik okul sporlari kapsaminda. O sene de güzel dereceler elde ettik. Bir ögrencimiz de Türkiye üçüncüsü olmustu. Geçen yil ve bu sene müsabakalara katilan ögrencilerimiz toplamda 47 madalya kazandilar. Çok emek verdik, hep okul siralarinda yapiyorduk biz bu sporu. Okul siralarinda teknigi çok dogru yapamasalar da çocuklar kendi beden güçleriyle güzel dereceler elde ettiler. Bu sene bize bilek güresi masasi yaptirildi ve onun sonucunda da çocuklarin teknikleri daha güzel gelisti. Sporda okul olarak ben ve ögrencilerim çok istekliyiz. Kendi kapasitemiz anlaminda her seye katilmaya çalisiyoruz. Güzel dereceler de geliyor. Bu derecelere devam etmek istiyoruz” dedi.

Il birinciligine katilan ögrenciler ise elde ettiklerini basaridan dolayi mutluluklarini dile getirerek, daha bir çok madalya kazanacaklarini söylediler.
Kaynak: İHA