Tavuga Sikayet Yagdi

Beyaz et sektöründe piyasayi belirleyici konumda bulunan ve ürünlere zam üstüne zam yapan Erpiliç ile Beypiliç, sagliga ayni oranda dikkat etmeyince vatandaslar ürünlere sikayet yagdirdi.

Tavuga Sikayet Yagdi
Bolu’da beyaz et sektöründe üretim yapan ve piyasayi belirleyici konumda bulunan Erpiliç ile Beypiliç firmalarina geçtigimiz günlerde rekabet kurumunun yaptigi denetleme sirasinda, Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettikleri iddiasina yönelik sorusturma açilmisti. Erpiliç ve Beypiliç firmalarinin beyaz et fiyatlarini istedigi gibi yönlendirmesine karsi vatandaslarin da tepkisi olusurken beyaz et fiyatlari adeta altin fiyatiyla yarisir hale geldi. Fiyat konusunda çok hassas olan ancak saglik konusunda ayni hassasiyeti göstermeyen iki firmanin ürünlerine vatandaslar sikayet yagdirdi.

Beypiliç ürünlerine sikayet yagdi

Tarihi geçmemis tavuk ürününün yesil ve pis kokan bir görüntüye sahip oldugunu belirten bir vatandas, “Beypiliç marka tavuk aldim taze ve tarihi geçmemis ama kesince gögüs iç kisminda böyle yesil ve kokulu bir kitle çikti. Üstelik iki tavugunda gögsü böyle çikti bu nedir hayvan hiç darbe almadan disi saglamken içi niye böyle olsun. Kimyasal mi veriliyor. Hayvanlara kanser midir? Basit bir olay degil sagliga ne kadar zarari vardir? Yani kim ne derse desin bunun hiçbir izahi olamaz” seklinde sikayetini dile getirdi.

Marketten Beypiliç markasina ait bonfile aldigini ancak midesi bulanarak yemek zorunda kaldigini belirten bir tüketici, “Beypiliç marka piliç parmak bonfile satin aldim, ancak hepsinde sinir vardi ve ayiramadim. Midem bulanarak yemek zorunda kaldim ve paranin büyük bir kismini sinire ödemis oldum. Hiç memnun kalmadim ve bu konuyla ilgili sikayetimi dile getirmek istiyorum” dedi.



Beypiliç markasina ait baska bir tavuk ürünü içerisinden yabanci madde çiktigi için sikayetçi oldugunu dile getiren tüketici ise, “Beypiliç markali tavukta yabanci madde çikti. Alirken hiç fark etmedik. Eve geldim, pisirmek için açacaktim fakat tavugun tabaginin streç kisminda yabanci bir madde oldugunu gördüm. Paket daha hiç açilmamistir. Son kullanma tarihi de geçerlidir. Lütfen yetkililerin ilgilenmesini istiyorum” ifadelerini kullandi.

Erpiliç’in tavuklari da sikayetlerden nasibini aldi

Kemiksiz diye üretilen ancak içinden vatandasin dikkati sayesinde kemik çikan Erpiliç markasina ait sinitzel ile ilgili konusan bir tüketici, “Erpiliç markali sinitzelde kemik parçasi çikti, çok tehlikeli bir durum. Allah’tan esimin agzina geldi. Küçük kizim var, 3 yasinda; ya ona çiksa ve bogazina taksaydi, Allah korusun. Daha dikkatli ve özenli davranilmalidir. E-posta gönderdim ancak cevap veren olmadi, iletisim sifir” diyerek tepkisini gösterdi.

Mide bulandiran ciger

Erpiliç ürünü olan tavuk cigeri satin alan Izmir’de yasayan bir tüketici gördükleri karsisinda soke oldu. Tavuk cigerinin mide bulandiran görüntüsüyle karsi karsiya kalan tüketici, “Er Piliç markasina ait tavuk ciger satin aldim. Cigerin içinde, yesilimsi bir maddeyi fark ettim ve bunun ne oldugunu anlayamadim. Acaba bu bir ur ya da hastalik belirtisi mi diye endiselendim. Bu durumdan dolayi oldukça rahatsiz oldum ve bir daha bu markadan ürün satin almayi düsünmüyorum” dedi.

Kaynak: İHA