Macron'dan Netanyahu'ya 'Savas Suçu' Uyarisi

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’yu Gazze Seridi’nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savas suçu" teskil edebilecegi konusunda uyararak, Fransa’nin BM Güvenlik Konseyi’ne Gazze’de "acil ve kalici bir ateskes" çagrisinda bulunan karar tasarisi sunmayi planladigini açikladi.

Macron'dan Netanyahu'ya 'Savas Suçu' Uyarisi
Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile Israil Basbakani Binyamin Netanyahu telefonda görüstü. Görüsmede Macron, Netanyahu’ya Gazze Seridi’nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savas suçu" teskil edebilecegi konusunda uyarida bulunarak, Refah’a yönelik herhangi bir askeri operasyona karsi oldugunu yineledi.

Fransa, BM Güvenlik Konseyi’ne "acil ve kalici bir ateskes" çagrisinda bulunan karar tasarisi sunmayi planliyor

Israil’in geçtigimiz cuma günü Filistin’in Bati Seria bölgesinde 800 hektarlik araziye el koymasini kinayan Macron, Netanyahu’ya BM Güvenlik Konseyi’ne Gazze’de "acil ve kalici bir ateskes" çagrisinda bulunan karar taslagi sunma niyetinde oldugunu açikladi.

Macron, ayrica Netanyahu’ya insani yardimlarin girisi için Gazze Seridi’ne tüm geçis noktalarini derhal açmasi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA